Diós, mákos hókifli recept
A Diós, mákos hókifli hozzávalói:tésztához:
40dkg rétesliszt
25dkg Ráma
2dl tejföl
csipet só
töltelékhez:
20-20dkg darált dió-mák
20 dkg porcukor
12dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
2cs vaniliás cukor
tej ill. rum
A forgatáshoz kb.:10dkg van. porcukor
A Diós, mákos hókifli elkészítési módja:
A lisztet, sót és a margarint a tejföllel gyorsan összegyúrjuk.3 részre osztjuk és letakarva 15 percre félrerakjuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a diót a fele porcukorral, mazsolával, citromhéjjal és a rummal összekeverjük. A mákot ugyanígy, csak a rum helyett tej kerül bele.A tésztát kinyújtjuk és 6cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok alsó részére tesszük a tölteléket, feltekerjük és kifli formára hajlítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon 15 percig sütjük. Még melegen van.porcukorba forgatjuk. Jó étvágyat!
Nekem a töltelék fele is elég volt a leírt tészta adaghoz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: madul, 2008. okt. 28. 23:23
A diós, mákos hókifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.