Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós, mákos hókifli recept

Diós, mákos hókifli recept

A Diós, mákos hókifli hozzávalói:
tésztához:
40dkg rétesliszt
25dkg Ráma
2dl tejföl
csipet só

töltelékhez:
20-20dkg darált dió-mák
20 dkg porcukor
12dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
2cs vaniliás cukor
tej ill. rum

A forgatáshoz kb.:10dkg van. porcukor


A Diós, mákos hókifli elkészítési módja:
A lisztet, sót és a margarint a tejföllel gyorsan összegyúrjuk.3 részre osztjuk és letakarva 15 percre félrerakjuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a diót a fele porcukorral, mazsolával, citromhéjjal és a rummal összekeverjük. A mákot ugyanígy, csak a rum helyett tej kerül bele.A tésztát kinyújtjuk és 6cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok alsó részére tesszük a tölteléket, feltekerjük és kifli formára hajlítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon 15 percig sütjük. Még melegen van.porcukorba forgatjuk. Jó étvágyat!

Nekem a töltelék fele is elég volt a leírt tészta adaghoz.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós, mákos hókifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook