Diós habos sütemény recept
60 perc
A Diós habos sütemény hozzávalói:
A tésztához:
40 dkg liszt
5 tojássárgája
1-1.5 dl tej
élesztő
25 dkg margarin
A töltelékhez
30 dkg durvára vágott dió
5 tojás fehérje
30 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 kiskanál citromlé
A Diós habos sütemény elkészítési módja:
A tojások sárgáját simára keverem a margarinnal. Élesztőt futtatok, majd a liszttel együtt hozzákeverem, és összedagasztom. A tojások fehérjéből, a cukorból, a vaníliás cukorból és a citromléből gőz felett habot verek. Három részre osztom a tésztát. 2-3 mm vastag téglalapra nyújtom. A diót és a habot is harmadolom. A tésztára először a habot kenem, majd megszórom dióval. Henger formájúra tekerem, majd centi vastag szeleteket vágok le belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket úgy, hogy mindkét végét megcsavarom előtte.
Nagymamám receptje, a család egyik kedvence. Bár a tészta zsíros, és elég töménynek tűnhet a sütemény, nem annyira édes. Könnyen csúszik.
Mivel nem kelt tésztáról van szó, nem igényel pihentetést, kelesztést.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bincey, 2009. júl. 11. 13:51
A diós habos sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.