Dinnye sztereotípiám (beszélgetés)
Ez mind olyan?! :O
Jó nevek :)
Elméletileg Tescoban, meg nagyobb bevásárlóközpontokban valahol dobozon/konténeren a fajtája is fel van tüntetve,
Ha nem akkor magszegényt/magnélkülit, vagy triploidot keress.
Én pont tegnap ettem ilyet, szoszo, de régen jobbak voltak.
Azta ku....😂😂😂😂
Ha édes, akkor jó?
Persze, csak Guruljka valahogy úgy fogalmazott, hogy van fiú és lány dinnye, és olyan jó volt a májunknak egy kicsit gonoszkodni, pedig ő sem úgy gondolta, egész biztosan, ahogy sikerült megfogalmaznia.
De előfordul ez mással is, hogy a legjobb szándék is félresikerül, vagy aki olvassa éppen belébújt a kisördög... :))
Esetleg emberi porzás :D.
Mivel fóliasátorban is termelik néhányan. A parasztok repkednek virágról virágra kis fültisztítópálcával, és termékenyítik a dinnyét.
* bocs: és a krumpli = én a krumpli...
püszke, büszke, egresz helyett egres...
No látod, és a krumpli haját viszem a kukába, és mifelénk a kukorica "csuhét" és nem a "hucshéjt" szedem le a csőről.
Szerintem ez is kb. annyira változó vidékenként, mint a püszke, büszke, egresz, vagy hasonlók.
Szevasztok! Most kerültem gépközelbe, és bár tegnap tisztességgel "körbe kacagtuk" a fiú dinnye, lány dinnye megnevezést, most én is utána néztem:
A görögdinnye a kétszíkűek csoportjába tartozik, és:
"A virágok kicsik, zöldessárgák. Mindhárom virágtípus: hím, hímnős és nő is előfordul. A termesztett fajták zöme monoikus, illetve andromonoikus. A termős virágok zöme idegenmegtermékenyülő; méhek és más rovarok termékenyítik."
Szóval nem önmagában a termés lesz fiú vagy lány, hanem a virágai lesznek vagy termőek, vagy nem termőek és a méhek, bogarak általi beporzás kell a terméshez!