Dietetikushoz bárki mehet? (tudásbázis)
Nekem jó 15 kiló túlsúly mellett azt mondta a háziorvos, hogy nincsen!
Én azért a zoknimat nem bírtam rendesen felvenni, a cipőmet alig tudtam bekötni, és egyáltalán nagyon keveset mozogtam, mert több ízületem is fájt.
Itthon lefogytam eddig 12 kilót, és már sokkal mozgékonyabb vagyok.
Szerencsére sikerült a háziorvostól beutalót kapnom, mert mondtam, hogy az utóbbi időben furcsán nyomást érzek a torkomban. Ezért nagy rutinra küldött, aminek során a pajzsmirigyet is nézik, de sok mást is.
Mivel kiderült, hogy minden rendben, elkezdtem óvatosan, éhezés nélkül kevesebbet és zsírmentesebbet enni. Mozogni csak amennyit egyszerre bírtam, de egyre többször naponta.
Ez a nyár végén, júliusban volt, most már 25-30 percet mozgok egyszerre, és a fogyás látványos.
A BMI-m 32-ről 26-ra csökkent az eltelt alig fél év alatt.
Ezt én nem tudom, mert nem találtam meg a dietetikust a rendelőintézetben.
A háziorvos más okból utalt be laborba, de megvártam a leletet a fogyi előtt.
A túlsúlyomra nem mondott semmit a házirovos, jól végignézett és azt mondta, nincs túlsúlyom.
Neked ennél jobb ellátást kívánok. Úgy tudom, a dietetetikushoz nem kell beutaló.
Ha nem vagy súlyosan elhízott, hanem tényleg csak pár kiló a leadni valód, akkor nincs is nagy vész. Mintaétrendet inkább a dietetikus fog adni, hacsak a háziorvosodnak nem ez az érdeklődési területe véletlenül.
Sziasztok?
Azt szeretném megkérdezni,hogy hogy működik ez a folyamat?Van pár kg feleslegem és nem igazán érzem így jól magam fordulhatok dietetikushoz?Vagy először háziorvoshoz kell mennem?Ad mintaétrendet vagy hogy működik ez?
További ajánlott fórumok:
- Szerinted ha fogyni szeretnél egy dietetikus tudna neked segíteni?
- Mennyit fizetnél egy dietetikusnak a táplálkozási és diétás tanácsért?
- Ápoló, és dietetikus szakma előnyei-hátrányai érdekelnének őszintén, olyanoktól akiknek ez a hivatása!
- Élelmiszermérnök, dietetikus vagy cukrász?
- Hogy lehet valaki dietetikus? Megéri annak lenni? Mik a tapasztalatok?
- Szerintetek, ha dietetikus ír ki diétát, sikerem lesz?