Élelmiszermérnök, dietetikus vagy cukrász? (tudásbázis)
A szomszéd srác cukrásznak tanult, de allergiás volt az anyagok közül valamelyikre, állandóan ekcémás volt a keze.
Váltott, elvégezte a szoc.ped. szakot, de nem kapott állást, meg nem is szerette.
Most boltban eladó.
ha jó vagy benne akkor simán kereshetsz cukrászként is annit mint diplomával
nem a fórum témája, de nekem az a véleményem, hogy kellenek már ebbe az országba a jó szakemberek. De ezt most nem kezdem kifejteni...
Van egy ismerősöm, közgazdász diplomával és sok-sok év tapasztalattal, majd elvégzett egy lakberendezői, egy gyógymasszőri és egy cukrászképzést. :)
Csak azt akarom ezzel mondani, hogy lehet, a sorrendet kell eldöntened, és nem kettőt lehúznod a listáról.
Sok sikert!
Az ELSŐ. Nagyon kevés van belőle és nagyon korrektül megfizetik.
Ismerősöm is az, jelenleg ott hagyta az előző munkáját és 3 helyre HÍVJÁK. Nem is kellett keresnie.
Én élelmiszermérnök azért nem lennék, mert az ismerettségi körömben többen is azok lettek, megvan a diploma csak állást nem találnak.
Cukrász nem tudom miért nem lennék. Szeretek sütni, főzni, de valami miatt akkor sem lennék az hivatás szerűen.
Dietetikus pedig azért lennék, mert szerintem egyre több embernek van/lesz szüksége dietetikusra, az egyre romló életmód miatt, (kevesebb mozgás, elhízás, cukorbetegség, stb....) ugyhogy szerintem ők egyre keresettebbek lesznek. De persze ebbe is bele lehet nyílván bukni ugyanúgy, mint bármi másba
További ajánlott fórumok:
- Bevásárlási szokások, tippek
- Előfordult már veletek is, hogy a megvásárolt élelmiszerben valami vagy valaki "lakott"?
- Ti hová mennétek inkább dolgozni, ápolónőnek, vagy egy forgalmas élelmiszer üzletbe eladónak?
- Hol (a leg)olcsóbbak a Norbi Update élelmiszerek? Norbi-bolt, vagy nagy üzletek?
- Minden nagy élelmiszerbolt nyitva van ma - vagy csak a Tesco?
- Pszichológia, biológia, matek vagy élelmiszermérnöki szak?