Diétás édességek (beszélgetés)
Adjon valaki diétás ricottás recepteket de gyorsaaaaaaaaaaaaaaaaaan, lécccccciiiiiiilécciiiilécccccccci
Ami NEM krém, hanem echte sütőben sült süti.
Már hogy a fenébe ne!:)))
De nem diétás sz....t.Cukorral ,krémmel,tejszínhabbal:DDDD
A zab nem jó nyáron, melegben, nem egészséges. A szervezet nem tudja olyan gyorsan lebontani.
Kisebbeknél meg mindegy mikor is nézzük, szóval a nehez lebonthatóságában van a bibi.
Szia!
Miért nem lehet adni gyereknek zabot????Én rendszeresen zabkorpas tejbepapitval etetm őket és eddig még nem lett bajuk!
Fajtailag, egyik zabból készül, másik bűzából. Szerintem a búzakorpa kicsit olyan ,,pelyhesebb".
Egyébként a zabkorpa nagyon jó így hidegben, fűtő hatása van a szervezetre. De melegben nem valami egészséges! (Gyereknek nagyon nem ajánlott! Pontosabban a zab bármilyen formában.)
Készen nem nagyon fogsz találni, a receptek közt van olyan ami 13 CH, én már próbáltam, finom, nem nehéz megcsinálni. Itt megtalálod.
Iiigen, az az igazság, hogy csak két tojás volt itthon és picit híg lett.
Csináltam újra, betartva az eredeti receptet, kivéve hogy tejet használtam tejszín helyett és már nem volt gond a fordítással.
Szupiiiiii, kinézetre is inkább palacsinta, mint a zabkorpás ;-)
Köszi Móki :-))))))
Lehet túl vékonyra sütötted, több masszát önts a serpenyőbe..nekem sose szakadt el;)
Ugye,hogy finom:)
Ügyike vagy!
Megcsináltam ezt a Mókica-féle szójatejporos palacsintát. Az íze talán jobb, mint a zaisé, de rohadtul szakad.
Móki, Te hogy fordítod/tad meg?
Tegnap sütöttem először update-es süteménylisztből palacsintát és nagyon finom lett.
Előtte már ettem annak idején az Update-Étteremben is és nagyon ízlett, de az itthoni is lett annyira finom szerintem.
Mi az a ch?
A palacsintát szoktam csinálni szója tejporral és háromfajta lisztből keverem. és nagyon jó igaz nem olyan mint a sima lisztből , de viszont egészséges.
Úgy tudom a zselatinban nincsen ch. Persze csak a natúr zselatinban! A tortazselét, zselafin-fixet, gyümölcskocsonyát nem ajánlom - ezekben van ch!
1 szakaszban szerintem ehető a tejfölös-tejszínes-szörpis-édesítős zselétorta is - persze csak mértékkel. A pontos receptet nem tudom, de láttam már itt valahol!
Szia !!
A zselatinban is van CH, vagy nem???, milyen jó lenne valami édesség....
szia.
Nem jut most eszembe olyan édesség, amit a bevezetőben lehetne enni! Tudom, ez rossz hír. Annakidején én ezt sok édesítőszeres teával oldottam meg, meg van a Tescoban Frizzy nevü szörp, azt is lehet minden mennyiségben.
Jaaa, eszembe jutott. Én zselét csináltam: bolero üdítőpor, zselatin, meg édesítőszer.
Sziasztok! Tudnátok vmi olyan édességet ajánlani, amit az Atkins beveztőjében is lehet enni? (gyümi nélkül :-( )Köszi mindenkinek előre!
pusz
Mai édesség kreálmányom: PUNCS GOLYÓ
Süssünk 5 tojásból piskótát. (5 tojás fehérje felverve, bele folyékony édesítő, az 5 tojássárgája, beleszitálunk 2 evőkanál szójaitalport, 1 kanál keményítőt, 1/2 csomag sütőport - zsírral kikent, megszójatejporozott közepes tepsiben sütjük) Nem baj, ha nem lesz szép, úgyis darabokra kell tépkedni. Ezt a tésztát meglocsoljuk a "piros" öntettel (1 dl víz, piros ételfesték, puncs aroma, édesítő). Állni hagyjuk.
Krém: 15 dkg vaj, 1 dl víz ezt felforraljuk. Bele 25 szem édesítő, 1 nagy evőkanál kakaópor, rumaroma, puncs aroma. Felfőzzük. 1 nagy evőkanál keményítőt elkeverünk kb ½ dl vízzel úgy, hogy teljesen csomómentes legyen. Belecsorgatjuk a vajas kakaós lötyibe, és folyamatos kavargatás közben sűrűre főzzük.
Ezt a krémet ráöntjük a piros piskótadarabkákra, jól összekeverjük. Kis golyókat formázunk belőle, amit megforgatunk kókuszreszelékben. Ha túl kemény lenne a massza, és nem lehet belőle labdákat formázni, pici tejet önthetünk hozzá, csak vigyázzunk, nehogy túl lágy legyen.
Sok kis golyócska lett belőle, és szerintem fincsi. …és az enyém löttyedt lett a tej miatt, de azért el fog fogyni!
A ch tartalmát nem számoltam ki. Bocsi!
További ajánlott fórumok:
- Írj olyan ételeket, édességeket, amelyeknek a nevében város vagy ország szerepel
- Régi édességek, ételek, amik mára eltűntek...
- Kalóriaszegény és zsírszegény édességek a jó alak és megelégedés érdekében
- Magyar édességek ajándékba
- Pár perces sütés, főzés nélküli édességek.
- Kalóriaszegény(ebb) édességek, sütik...mit ajánlatok?