Dadog a fiam (beszélgetés)
Az én fiamnak is volt egy ilyen időszaka, ez itt alul annak a másik Hoxa fórumnak a linkje, ahol már írtam erről. Azóta döbbenetes új ismeretek birtokába jutottam, ami magyarázatot ad a dadogására, és az összes többi tünetre, amivel küzdöttünk. Anyaként nekem teljesen úgy tűnt, hogy valahogy a lisztes dolgok fogyasztásával van összefüggésben minden problémánk, de a klinikiai vizsgálat ezt nem támasztotta alá. Az alábbi linkekben olvasható, hallható információkból jól látható, hogy sajnos, a glutén-tesztek max. 70 %-ban mutatják ki a gluténérzékenységet - jó lett volna, ha az anyai megérzéseimre hallgatok, és a gyereket glutánmentes étrenden tartom.
Érdemes végig gondolni, hogy a gyereknek nincsenek-e más problémái, hiperaktivitás, ekcéma, hasfájás, lassú beszédfejlődés, ilyesmi.
Szia!
A környezetemben ugyan kevesen dadognak, de náluk nem tudok öröklődésről.(Sőt: egyiküknek 4 testvére van, és egyikük sem dadog. Persze, ettől még lehet örökletes ...)
Arról ugyan nem írtál, hány éves a fiad, de azt javaslom, hogy fordulj logopédushoz, amint lehet!
További ajánlott fórumok:
- 4,5 éves kislányom dadogni kezdett
- 2, 5 éves kisfiam elkezdett dadogni...Mitől lehet?Elmúlik majd magától?
- 3 éves kisfiam egyik napról a másikra elkezdett dadogni
- Kisfiam 3 és fél éves és nagyon nehezen beszél és dadog kihez kellene vinnem a gyereket? Vagy tudok neki valahogy segíteni?
- 4 éves kisfiam elkezdett dadogni. Tapasztalt más is a gyermekénél ilyet? Eddig nem dadogott.
- 3, 5 éves fiam aggasztóan dadog. Tapasztalatok?