Cukkini cicege/ tócsni recept
30 perc
A Cukkini cicege/ tócsni hozzávalói:
1 közepes cukkini
2 egész tojás
2 gerezd fokhagyma
só,bors
liszt,amennyit felvesz
olaj a sütéshez
A Cukkini cicege/ tócsni elkészítési módja:
A cukkinit meghámozzuk,félbevágjuk,kimagozzuk, majd lereszeljük,mintha krumplis cicegét/tócsnit,tócsit,berét,lapcsánkát/ készítenénk.Beleütjük a tojásokat,kicsit megsózzuk,megborsozzuk,apróra vágva belekeverjük a fokhagymát,majd annyi lisztet keverünk bele,amennyit felvesz,hogy jó sűrű massza legyen.Egy teflon serpenyőbe kicsi olajat teszünk,majd 2-3 kisebb lepénykét nyomkodunk bele egy kanállal.Jól megsütjük egyik oldalát,majd megfordítjuk és a másikat is pirosra sütjük.Ha már szép színe van,papírtörlőre szedjük és addig sütögetjük,amíg el nem fogy a masszánk.A végén jól megsózzuk mindkét oldalát.Így simán,vagy akár tejföllel is tálalhatjuk,vagy valami húsételhez köretnek.
A masszába ne tegyünk sok sót,mert akkor levet ereszt és sok lisztet felvenne,akkor pedig egy tömény lisztes trutyi lenne! :)
Ízlés szerint vöröshagymát is tehetünk bele,meg akár palacsinta sütő nagyságúra is készíthetjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Tikka, 2009. júl. 16. 21:28
A cukkini cicege/ tócsni elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.