Csülkösbab-1 recept


Egy füstölt csülök
fél kg
hazai tarkabab
1 fej fokhagyma
örölt
vagy szemes bors (kihagyható)
2-3 répa és ugyanannyi petrezselyem gyökér
6 liter víz (lehetőség szerint kemény víz)
Szükség lesz még 1 evőkanálnyi lisztre és egy mokkáskanálnyi piros paprikára a fokhagymás rántáshoz.
A Csülkösbab-1 elkészítési módja:
Előre beáztatás nélkül egyszerre mindent bele a bográcsba. Hagyjunk meg 2-3 gerezd fokhagymát a fokhagymás rántáshoz. Karvastagságú akác, vagy tölgyfa darabokkal alágyújtunk, majd elmegyünk sörözni 4 óra hosszára. Mire visszaérünk, éppen jó lesz. Ekkor elkészítjük a fokhagymás rántást és még néhány perc rottyanás erejéig hozzá főzzük a babhoz.
A sót szándékosan hagytam ki, mert a füstölt csülök rendszerint eléggé sós.
Tejfölt tegyünk az asztalra a tálaláshoz, mert azzal az igazi!
Csipetkével ne bajlódjunk, teljesen felesleges.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Csülkösbab, 2012. jan. 20. 13:05
A csülkösbab-1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.