Csokis-mogyorós finom suti recept
A Csokis-mogyorós finom suti hozzávalói:Hozzávalók
Krém
6 db tojás sárgája
1/2 l. tej
3 evőkanál liszt
10 dkg csokoládé
25 dkg Rama
4 dl tejszín
25 dkg cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
15 dkg háztartási keksz
6 db tojás fehérje
kb. 1/2 üveg mogyorókrém
15 dkg darált mogyoró
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál étolaj
6 evőkanál cukor
A Csokis-mogyorós finom suti elkészítési módja:
Elkészítés A tésztához a tojásfehérjéből kemény habot verünk, apránként hozzáadjuk a cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mogyoróval, majd óvatosan belekeverjük a tojáshabba, közben belecsurgatjuk az étolajat is. A kész masszát kb. 35x25 cm-es tepsibe, tesszük, majd előmelegített sütőben megsütjük. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel. A tejből, tojássárgájából, cukorból, vaníliás pudingporból és a lisztből krémet főzünk, és elfelezzük. Az egyik felébe belekavarjuk a megolvasztott csokoládét, majd kihűtjük. A Ramát habosra keverjük, két részre osztjuk és belekeverjük a sárga és a csokis krémbe. A mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a tejszínből vert kemény habot tesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. szept. 17. 13:05
A csokis-mogyorós finom suti elkészítési módja és hozzávalói.