Csirkebatyuk mézzel és gyömbérrel recept
A Csirkebatyuk mézzel és gyömbérrel hozzávalói:1 pohár száraz, fehér vermut
1 citrom
4 evőkanál folyékony méz
1 darab friss gyömbér
4 evőkanál négyfűszer-keverék
8 evőkanál szójaszósz
4 csirkemell
Olaj
1 csokor metélőhagyma
A Csirkebatyuk mézzel és gyömbérrel elkészítési módja:
Készítsünk páclevet összekeverve a vermutot, a citrom levét, a mézet, 4 evőkanál frissen reszelt gyömbért, a négyfűszer-keveréket és a szójaszószt egy tálban. Vágjuk a csirkemelleket ferde, szabályos szeletekre. Tegyük a pácoló-edénybe, forgassuk meg finoman a páclében, majd hagyjuk pácolódni 15 percen keresztül. Készítsünk elő 4 darab 30-szor 30 cm-es zsírpapírt, és kenjük be olajjal. Emeljük fel széleiket, és tegyük rájuk a pácléből kiemelt csirkedarabokat. Aprítsunk mindegyikre metélőhagymát. Zárjuk össze jól a csomagokat, a széleket összetekerve, hogy tökéletesen hermetikusak legyenek. Tegyük őket egy tepsire. Süssük a csomagokat 210 C-os sütőben körülbelül 30 percig. Fogyaszthatjuk az így készült csirkét hidegen és melegen is, ízlésünktől és az évszaktól függően, citrommal és friss metélőhagymával vagy nélkülük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. dec. 17. 14:37
A csirkebatyuk mézzel és gyömbérrel elkészítési módja és hozzávalói.