Csirke hamburger recept


60 dkg csirkemell vagy comb
1 tojás fehérje
1 gerezd fokhagyma
1 kk joghurt vagy tej
1-1 kk só, bors és hagymapor
1 ek Tony Chachere’s fűszerkeverék
10 dkg prézli
2,5 dl olaj
A Csirke hamburger elkészítési módja:
A csirkehúst megdaráljük. A fokhagymát áttörjük. Keverjük össze a fokhagymát a tejjel, másik tálban a csirkét sóval, borssal, fűszerkeverékkel és a fele prézlivel. Jól keverjük meg mindkettőt, majd együtt. Vizes kézzel formálunk 4-8 golyót, majd ellapítva ezeket fasírtszerű kerek lappá és forgassuk a maradék prézlibe vagy szórjuk be azzal. Serpenyőben olajat hevíttük, süssük rajta a húst oldalanként 45 mp-ig. át teszük tepsibe előmelegített sütőben süssük, közepes alatti hőn (150 C°) 13-14 percig.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: cicumaci, 2007. febr. 11. 22:26
A csirke hamburger elkészítési módja és hozzávalói.