Csirke, gyömbéres körtével recept
A Csirke, gyömbéres körtével hozzávalói:Hozzávalók:
Levesben főtt csirkehús
a körtemártáshoz:
4dk vaj
1 fej vöröshagyma
1kk gyömbér
3db körte
2dl fehérbor
1dl zöld tea
kevés cukor
a hagymamártáshoz:
5dk vaj
2 fej vöröshagyma
2ek liszt
zöldségleves
1,5dl tejföl
só
cukor
ecet
A Csirke, gyömbéres körtével elkészítési módja:
A főtt húst nagyobb darabokra vágjuk. A körtemártáshoz az olvasztott vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a gyömbért, a kimagozott körtét, és felöntjük fehérborral, zöld teával. Ha felforrt lassú tűzön 6 percig főzzük, majd krémesre turmixoljuk, és kevés cukorral ízesítjük.A hagymamártáshoz az olvasztott vajon megfuttatjuk a karikákra szeletelt vöröshagymát, majd megszórjuk a liszttel, és annyi zöldséglevest öntünk hozzá, hogy tejszín sűrűségű mártást kapjunk. Ekkor belekeverjük a kevés forró lével elkevert tejfölt, lehúzzuk a tűzről, és sóval, cukorral, ecettel, pikánsra ízesítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. febr. 17. 19:43
A csirke, gyömbéres körtével elkészítési módja és hozzávalói.