Csíráztattatok már mangó magot és sikerült e megnevelni a növényt? (beszélgetés)
Most találtam ezt a fórumot. Szóval, hogyan kezdjek hozzá? Megveszem a boltban a gyümölcsöt, megeszem......
Nem kellett volna vízben áztatni, hanem hagyni kell szikkadni pár napig, utána lehet elültetni.
Nekem már 2 óriási mangófám van. Nyáron a kertben van, ősszel behozzuk a lakásba.
Az avokádó is sikerült.
Sajnos nekem nem sikerült, pedig többször is megpróbáltam.
lezd kibújni a növényem!én levágtam róla óvatosan a kemény héját és 2 napig vizben áztattam aztán elültettem. lapjára fektettem mert nem tudtam hol fog a szár illetve a gyökér nőni. remélem nem a gyökere bujik kifelé mert az elég érdekes lesz!
Erre nem tudom 10%-n a valaszt,de vaoszinu nem mert a leleg es a para(min80%) szukseges vagyis az itteni idojaras, es persze soha nem eshet meg telen sem zero ala a homerseklet:)
Ja tényleg. Régen volt már, akkor még nem volt net, én olyankor szoktam olvasgatni egy kicsit:)
jóformán minden nap :) első szopi után van idő kicsit netezni:) utána nyugodtan nemigen van :)
Jézus! Ti vasárnap ilyen korán keltetek?
életben tud maradni minálunk ez a növény?
De jó! Két ma(n)gom van, egymás mellé ültetem őket. Tíz év múlva szüret :)
Mivel a mango (egyik) hazajaban elek, igy kisse tudok hozzaszolni a mango ugyhoz.Itt a him es noi fa egyutt van (egymas melle) ultetve, ez a titka a termesnek.
Nekem most bujt ki az avokádóm,hogy mi lessz belőlle,nem tudom,de már másik 2 is csirázik.Majd jelzem,ha megy valamire.
Nekem özel 3 év alatt 40cmes lett a mangó "fám". Benn a munkahelyemen ültettünk el több magot. Volt vagy 2 hónap mire kikellt. Már ki a kartuk borítani a cserepeket, aikor ettől megilyedtek és kihajtottak a magok!!
Termés gondolom csak akkor lesz rajta, ha beoltatom!!
De, láttam 5-6000FT-ért nagy áruházakban, termő mangó fácskát!.
még nem jutott soha ezsembe bár a gyümölcsöt nagyon szereti a család...majd én is megpróbálom
mikor utoljara lattam, akkor kb olyan 30 centis lehetett mar
nekem a nagy parasitas eredmenye az lett, hogy megpeneszedett
De a szemben lako fiunak sikerult (ettol kaptam en is kedvet), leveleket is hozott, de a szuret idopontjarol meg nincs hir
probáltam már több féle képp, de sajnos nem csírázott ki. nem adom fel továb probálkozok
Már próbáltam, nem volt teljes a siker. Korábban olvastam róla és kipróbáltam. "A nagy lapos magot teljesen meg kell tisztítani a gyümölcs húsától, a kemény csonthéjat óvatosan meg kell repeszteni és langyos vízbe áztatni." Ezek a műveletek sikeresek voltak, majd nedves vattán ki is csírázott de én balga lélek mind ezt télen csináltam és hát felénk a növények téli szaporítása nem éppen sikeres.
Én is csíráztattam (volna), de nem csírázott ki. Nagyon sajnáltam, mert szerettem volna egy kis növényt látni belőle.
Szia.Nekem is sikerült kicsíráztatni eddig szépen növöget ötödik levelet hozza.Sajnálnám ha tönkre menne.
Köszönöm a tanácsod megfogadom de sajnos nem vagyok BP-i.
Kb. 15 éve csíráztatott anyám, kifejlődött úgy 10-15 levél is volt rajta,csak nem volt profi a gondoskodás, így talán a túlöntözés miatt kipusztult.Nyirkos talaj, párásítás kell neki, sztem.Ha Bp.en laksz, a Fitolandban a kifejlődött növényt segítenek nevelni, teleltetni be is lehet adni oda! Sok sikert!
Csíráztattatok már mangó magot és sikerült e megnevelni a növényt?
További ajánlott fórumok: