Hoygan lehetne egy 21 éves fiú testvért megnevelni? (tudásbázis)
"ő arra hivatkozik, hogy Ő dolgozik, szóval az a minimum, hogy én munka és suli mellett takarítok, mosok és meleg vacsorával várom. Ha pedig megkérem, hogy rakjon el valamit, a válasz: te is el tudod rakni"
:S
háborúindító ok a párod ellen!!! :) főleg, hogy visszabeszél...
Elgondolkoztam. Kicsit hasonló a helyzetem mind pasi, mind öcskös ügyileg.
A különbség csak hajszálnyi: az öcsém néha hajlandó pakolni, takarítani, füvet vágni. A szobája viszont egy disznóól, ahol ő vagy a barátnője szokott rendet rakni. Anya viszont a kisujját sem hajlandó mozdítani.
A páromat viszont az anyukája kényeztette el, ő is hajlandó néha segíteni, de ő arra hivatkozik, hogy Ő dolgozik, szóval az a minimum, hogy én munka és suli mellett takarítok, mosok és meleg vacsorával várom. Ha pedig megkérem, hogy rakjon el valamit, a válasz: te is el tudod rakni. De ezt én választottam.
Amúgy szerintem próbáld meg azt, hogy kerek-perec kijelented anyukádnak, hogy nem a tesód anyja vagy, neked is van dolgod elég, nem a te feladatod utánna pakolászni. Sőt, tudatosítsd benne, hogy a kicsi fia már felnőtt, és ha el tud menni bulizni, vezethet autót, stb (te tudod miket csinál - itt fel lehet hozni az esetleges rossz szokásokat: dohányzást, ivást, stb), akkor ahhoz is elég nagyfiú hogy gondoskodjon magáról. Nem te választottad az öcsédet, nem te nevelted félre. Állj a sarkadra. Néha egyébként egy testvér többet tehet, mint egy szülő - hidd el tapasztalatból mondom.
Lehet, hogy nem kellene tényleg taktikázni és magára vállalni a bűnbak szerepét, de
ha egyszerűen nem rak rendet utána és a sarkára áll, megint ő lesz a rossz gyerek, nem? :) ugyanott van, a fiatalúr pedig továbbra is kiskirály marad! mert szegény kisfiút nem szolgálja ki a lusta nővére...
persze a család reakcióját nem lehet előrevetíteni egyik esetben sem, ezért kicsit felesleges feltétezgetni (részemről is, részedről is)
Meg lehet nevelni, nagyon sok apró húzással, viszont szükséged lenne az édesanyád támogatására is....
ha egyedül próbálod úgy kevés sikerre számíthatsz...
És ha anyukáddal beszélsz?
hogy hagyja a tesódat önállósulni? Vagyis legalább magát intézze... Pakoljon el maga után...Lassan megszokja.
Lehet benne valami, de mondjuk ha ez így történik akkor az a lány -aki anyuci meghosszabbított kezeként funkcionál-, meg is érdemli a pasit.
Én már láttam olyat hogy a pasinak ki volt nyalva a popsija rendesen, és jött a szerelem, és mosogatott, meg a nagy csavargásai helyett otthon ült és várta a lányt stb.
Van mindenféle, elég széles a paletta.
szerintem neki nem kéne ennyire taktikázni, meg magáravállalni a bűnbak szeretpét.
Nehogymár a fiatalúr lelkét kelljen ápolgatni még, meg arra várni, hogy megbocsásson.
Amanda:
Egyszerűen ne rakj rendet utána, ha nem vitt be magának törölköző, majd kijön érte, stb.
Lázadj:)
Egy-két kirohanás, amikor a sarkadra állsz, aztán majd csak lábujjhegyen mernek eljárni melletted:)
Hagyd magára a kupijában! Pár év és fejlődni fog, de még akkor is szerintem fél kupi-fél rend lesz mindig nála.
Anyukád feladata lett volna, te legfeljebb ennyit tehetsz. Majd rendet rak, ha hazaviszi bemutatni a lányokat...
Valószínűleg ennek a nevelésnek a tesód egyszer még nagyon meg fogja inni a levét. Rá kell majd jönnie, amint kikerül anyukád szárnyai alól, hogy nem áll ugrásra készen az egész világ, csak hogy lesse minden kívánságát. A másik verzió az, hogy nagyon hosszú ideig marad anyukád nyakán, aki ezt nemhogy tehernek érzi majd, hanem még küzdeni is fog (lehet nem nyíltan) az esetleges önállósodási törekvései ellen.
Neked szerncsére csak addig kell elviselned öcsit, amíg együtt laktok, neki sajnos egész életében problémái lesznek. Hacsak anyukának nem olyan hosszú a keze, hogy a külvilágban is kikövezett útra állítsa a gyereket.
Anyukád jól kicseszett az öcséddel. Ha jól számolom, 24 éves vagy, próbálj meg elköltözni otthomról, ha teheted, éld a saját életedet, öcsikével meg ne foglalkozz.
Nem akarlak téged megbántani, ezért ezt általánosságban írom:
hihetetlen, hogy némely nők milyen tragikus ostobaságról tesznek tanubizonyságot, amikor fiacskáik neveléséről van szó. van nem egy 30 körüli ismerősöm, aki még mindig otthon lakik, képtelen bármit maga elintézni.
Volt barátom a legjobb példa. A nővérétől mindig sokat vártak, ő sikeres is lett. Szegény barátom helyett anyucika mindebt megcsinált. Amikor nem bírtam elviselni tovább, hogy milyen rendetlenség van a szobájában, és hiába agitáltam, hogy számolja fel, nekiálltam én. Ő persze morgolódott, hogy rendrakás közben kérdezgettem, mit dobhatok ki, mi maradhat. Erre bejött az anyukája, és közölte, hogy inkább akkor csináljak rendet, amikor pici fia nincs otthon, mert akkor nem zavarom őfelségét. Volt még pár eset, amikor égnek állt a hajam. Mondanom se kell, végül leléptem.
Ne haragudj azért amit most írok, de ez olyan anya pici fia szituáció akkor ugye? én annyira törekszem rá hogy a fiamból ne ilyen anyuci pici fia legyen, hogy majd kiszolgálom meg minden, hanem igenis tanulja meg ellátni magát, és legyen önálló. Annyi ilyen pasival találkozom, és ez annyira rossz szerintem, hogy a lányokat nevelik, meg dolgoztatják, a fiúknak meg semmi dolguk otthon.
Még mindig azt mondom hogy anyudon múlt vagy múlik hogy fog e változni, bár ha 21 év alatt ehhez szokott az öcséd akkor nem fog változni, marad tényleg a nagy szerelem, mert az azért csodákra képes a pasiknál is :) (reménykedjünk benne :))
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet megnevelni egy nagyon rossz kutyát?
- Egykék, szerettetek volna testvért, vagy jó úgy ahogy van?
- Hogyan tudnám megnevelni a cicámat? Egyáltalán meg lehet őket? Kérlek segítsetek! :(
- Csíráztattatok már mangó magot és sikerült e megnevelni a növényt?
- Hogyan tudnám megnevelni a kutyusomat?
- Hogyan tudnám a kutyám megnevelni?