Cserépkályhát mivel kellene kifugázni? Más baja nincs, csak a fuga kihullott! (tudásbázis)
Sziasztok!
Tetszett ez a logisztika!
A helyzet az, hogy én csak a segédmunkás vagyok, a kályhákat a párom rakja.
Az ebéd dolog jól hangzik, szeretek enni, bár én magam vaendéglátós vagyok, mostanában főképp szakácsként dolgoztam. ☺☺
Gombászni is szoktam, szeretem, az is jöhet.
Este megpróbáljuk kiszámolni, hogy mennyi lehet az anyag költsége!
Ááá, csaknem..
Nem kaptam választ a kérdésemre, úgyhogy azt hiszem azt most nem tudjuk meg, hogy mennyibe jönne ki a kályha összerkása...:(
Benne vagyok. Meghívom ebédre, aztán míg eszik, az orra előtt rakni kezdem a kályhát. Hátha nem tudja megállni, és ingyen beleszól:-DDD
Ma bolondgombát vacsoráztam...
"muszáj valaki, aki ért hozzá"
Ez az én nagy bajom is, mert szétszedni nem nagy kunszt, na de összerakni!:-(((
Számold meg, hogy hányszor, hány csempe az első oldala és ugyanígy az oldalát.
A kályha méreteket így számolják. Csempére.
Próbálom magyarázni, hogy ez nem olyan mint a legó. Elég bonyolult dolog ahhoz hogy jó is legyen.
Én már igen, csináltam párat, mert én vagyok a segésmunkás a párom mellett. A szétszedett kályhát előbb csempénként meg kell pucolni.
Aztán alapot csinálni neki, felrakni az első sort, összekapcsozni, de annak is meg van a technikája, hogy hogyan kell hajlítani a drótot, aztán a csempékbe agyaggal beragasztani a cserépdarabokat....aztán belül kialakítani a füstjáratokat téglából és samottlapokból...és itt van a nem mindegy. A füstöt meg kell járatni a kályhában, hogy minél bagyobb felületet fűtsön be! Ehhez muszáj valaki, aki ért hozzá!
doxikri!
Rendes vagy, hogy segítessz!!:D
További ajánlott fórumok:
- A cserépkályha melege
- Használt cserépkályha elbontatása nagyon nagy kosszal jár? Falak, bútorok mindenhova száll a por, korom? Mire számítsak?
- Most vettem észre, hogy két parabolában kihullott a hajam. Ez lehet attól, hogy egész nyáron copfban volt a hajam? Most levágattam, visszanő
- Megtaláltam ma a kutyusom kihullott bajuszát, nagyon...
- Megéri vízteres cserépkályhát rakatni?
- Van valakinek tapasztalata olyan cserépkályhával ami gázzal működik?