A cserépkályha melege (beszélgetés)
Kár hogy vége lett ennek a fórumnak!
Bár nekem téglakályhám van,de szívesen olvasgatok fűtéssel kapcsolatos tapasztalatokat.
Olyan 3 tekerője van, mint a konvektornak és ugyanúgy kell szabályozni.
Azért köszönöm, hogy bekukkantottál és tartod még a fórumban a lelket :)
Lehet én cs.kályha őröl leszek, csak tartanánk már ott, hogy kipróbáljuk milyen igazából :)
JAj dehogyis :))
Csak azt nem tudom, hogy mennire meleg.... tudom, hogy hülye kérdés. A gyerek - 20 hós - lehet hogy veszélyt jelent a kapcsolós részre. Fordítva nem gondolom, mert már okos és mindent megért, a veszélyes helyeken - gáztűzhely- szótfogad. Csak hát ez a cs.kályha gázégős és a tekerenytyűk simán elérhető magasságban vannak. Biztos ennél is megértené, hogy nem szabad, de félek, hogy be is próbálkozik majd.
Van valami öteletetk, hogy lehetnek ezt elkerülni?
Sziasztok!
Jár még erre valaki?
Új (nem vadi) házunkban cserépkányha van. Teljesen felpörgetett a gondolat, milyen lesz a tél vele. Egy csomó honlapot átnéztem, gyönyörű kályhák vannak. Fűtéstechnikától a kályha állapotáig mindenről lehet olvasni.
Viszza fogom olvasni ezt a fórumot, de ha vki tud írni még a cserépkályhás fűtésről szívesen olvasom.
Nekünk jó nagy az ajtaja (is).
Gondolom tudnak mindenféle méretet gyártani. Vannak receptek is!
Ezt nem hallottam még!
Viszont van sütődiszkosz! Párom nemrég talált rá. Azt a kandallókba tervezték. Nagyon jó kis herkentyű!
Tudod mit szoktak még régen tárolni benne?pl füstölt házi kolbászt,effélét,ha már nyárba hajlik az idő és "megcseppen" a zsírja fellógatva is,akkor a kályhát jól kitakaritják,a kolbit papirbacsomagolják és beledugják:)nem romlik,penészesedik meg nyáron sem mert jó "huzatos" helyen van.
Szóval univerzális dolog ez a cserépkályha:)
További ajánlott fórumok:
- Használt cserépkályha elbontatása nagyon nagy kosszal jár? Falak, bútorok mindenhova száll a por, korom? Mire számítsak?
- Megéri vízteres cserépkályhát rakatni?
- Van valakinek tapasztalata olyan cserépkályhával ami gázzal működik?
- Héra cserépkályha hány nm-t tud befűteni? (1. hsz-ban részletezem a paramétereket)
- Székesfehérváron tudtok olcsó kéményseprőt? Visszajön a füst a cserépkályhából, pedig a kémény üres.
- Mennyit érhet egy használt, de még használható 5x4-es cserépkályha?