Székesfehérváron tudtok olcsó kéményseprőt? Visszajön a füst a cserépkályhából, pedig a kémény üres. (tudásbázis kérdés)
Apáéknál is mindig ez van amikor először be akarnak fűteni. Azt mondja, hogy hidegebb a kályha mint a levegő ezért mindig egy kis hősugárzóval kicsit felmelegíti, azután fűt be, így nem füstöl..Elég vicces, hogy a kályhát először fel kell melegíteni, hogy aztán az fűtsön. Régen mit csináltak amikor nem volt hősugárzó?
Igen, eddig nem volt vele baj. Viszont 2011 telén egyáltalán nem volt begyújtva, de azelőtt évekig fűtöttünk vele.
Használtad már előző években a kályhát, és akkor működött?
Azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy a kémény természetesen teljesen tiszta. Tükörrel belenézve látszik a kék ég a kémény teljes szélességében, és a kéményben van is huzat rendesen.
Megpróbálom tisztázni a képet, mert van sok ötlet, csak mind rossz ez esetben. Az újságpapíros, begyújtós dolog megtörtént többször is. A kémény tisztító nyílását levettem, és ott is elégettem pár újságot, h felmelegedjen a levegő, ugyanígy a kályha tűzterében. Magán a cserépkályhán 1, azaz egy egész nyílás van, ahol bepakolom a fát. nincs alatta "hamuzó" nyílás. továbbá semmilyen egyéb kivehető cserép, vagy kivehető tisztító nyílás sem található rajta. amugy 1x2x2.5 m-es a kályha, szóval nem kicsi. Újrarakásra 250-300.000 ft-os ajánlatot kaptam. Kérem a további esetleges ötleteket ennek fényében leírni.
Tökéletes válasz. Még darázsfészek is előfordulhat.
szia
első begyújtás elött a kéményajtón keresztül szoktál egy égő ujságot égetni?
azzal égeted ki a pókokat, és a huzatot helyre állitod.
utánna már lehet tüzelni
amúgy meg a kémény karbantartásért szerintem mindenki fizet a körzeti kéményseprő hivatalnak, nekik viszont egy évbe 2x ellenőrzést kell végezni, az általányért....
mindenképp a kéményseprő hivatalt... hivd ha hivni kell
Nekünk is cserépkályhánk van, én minden évben a cserépkályhással kitisztíttatom. A kályha kis kerek tisztító nyílásait szokta kivenni és a járatokban lévő hamut kiszedi, ez két-három festékesvödörnyi szokott lenni. Utána visszatapasztja a kis köröket. Ez nekem egye-egy alkalommal 2500 Ft-ba kerül, de megéri.
Elsőre nézzétek meg magát a fém füstcsövet, utána azt, hogy a kaminlyuk nincs-e nagyon tele.
Az a cső-bevezetés alatt van valahol, egy kis ajtó-féle.Tulajdonképp a kémény alja. A kis ajtót ki kell venni, és kiszedni a kormot, amíg csak leértek. Én merőkanállal is le szoktam nyúlni, egészen az aljáig.
Ha ez megvolt, akkor legfeljebb az lehet a baj, hogy a kémény még nincs átmelegedve. Pár perc, és jó lesz a huzat.
Azon sem az olcsó, sem a drága kéményseprő nem segít.
A kályhával van a gond.
meg akkor ha melegebb van kint mint bent.
A füst nemcsak akkor áramlik vissza, ha a kémény el van dugulva.
Székesfehérváron tudtok olcsó kéményseprőt? Visszajön a füst a cserépkályhából, pedig a kémény üres.
További ajánlott fórumok: