Csecsemő- és kisgyermeknevelő szakra jár vagy járt valaki? (tudásbázis)
Ha beszédalkalmasságit írnak, akkor az nem tér ki az énekre. Nekünk nem is volt ének óránk és az utolsó félévet kezdem... Az ének nem fontos, mert legtöbbször mondókázol. És a gyerekeknek amúgy sem az a fontos, hogy hamisan énekelsz-e, mert nekik így is úgy is tetszik, és élvezik!
Írd meg, hogy sikerül a felvételid!
KÖszi a választ. Elég sokat olvasok, ill. a gyerekeknek is sok mesét szoktam felolvasni, azzal nem lehet gond. Szerintem szépem beszélek, különleges tájszólásom sincs, hajdú-bihari (debreceni).
Jobban az ének miatt aggódom. Ha pl,lezongoráznának egy hangot, dalt nem tudom visszaénekelni, de a dalokat is hamisan énekelem. Nagyon botfülem van. Próbáltam fejleszteni, de nem sikerült.
nagy nehezen megtaláltam az alkalmassági vizsgát. Sajnos ezek alapján nem vagyok alkalmas, sem óvodapedagógus, sem tanító nem lehet belőlem. :S
A tanító és óvodapedagógus alapképzési szakokon az alkalmassági vizsga négy részből áll:
1. Beszédalkalmassági
2. Ének-zenei alkalmasság
3. Testi alkalmasság (tornafelszerelést a vizsgára vigyen magával).
4. Egészségügyi alkalmasságról szóló igazolást a vizsga időpontjára magával kell vinnie.
Csak azt találtam, h alkalmassági vizsga :egészségügyi, beszéd. Mit takar, hogy beszéd?
Ének tantárgy van ezen a szakon? ill. milyen követelményekkel ha igen? Anno énekből minden meg tudtam csinálni és tanulni, csak énekelni nem tudok. Ha énekelni kellett mindig 1-est kaptam :S
a kérdésem az volna, hogy az alkalmassági vizsga miből áll?
Van-e ének-zene? Gondolom igen. Sajnos én nem vagyok jó énekből, egyáltalán nem tudok énekelni. Ez kizáró ok?
Amúgy egy három gyerekes anyuka vagyok és imádom a gyerekeket. Gondoltam elvégzem ezt a szakot és ha tudok dolgoznék is benne.
További ajánlott fórumok:
- Csecsemő- és kisgyermekgondozó vagy óvodapedagógus szak?
- Mik egy csecsemő- és kisgyermekgondozó képzés felételei?
- Járt valaki gazdálkodási és menedzsment szakra? Érdekelne mik a tapasztalatok, mennyire nehéz szak, milyenek a tantárgyak?
- Ha valaki 10 félévet járt nappalin államilag finanszírozott szakra és nem lett meg a kredite, abba kellett hagynia?
- Siófok-Sóstó! Kisgyermekkel ajánljátok? (És egyáltalán, milyen?-még sosem jártam ott)
- Csecsemő- és kisgyermeknevelő szakon, az alkalmassági vizsgálaton van hallásvizsgálat?