Császármetszés után mennyi idővel lehet újra próbálkozni? (beszélgetős fórum)
Mondjuk úgy, hogy Damoklész kardjaként lebegett felettem, de azért elég sokáig szó volt róla, hogy ha minden rendben, mehet rendesen is a szülés. Aztán valahogy a 30-31. hét táján már azt mondta a dokim, lelkileg inkább a császárra készítsem magam.
Én is,marha jó volt, legyek mozdulatlan nem tudom hány percig, amikor 3 perces fájásaim voltak.
Én nem számoltam, de görnyedtem egy darabig arra emlékszem :-D
engem 14-szer szúrtak meg, ha jól emlékszem, pedig az első injekció funkciója pont az, hogy nem érezzük a másodikat, ami a tényleges "bénító".
Fasza volt, húsz percig csak szúrkáltak és már ott tartottam, hogy ha még egyszer elrontja, felugrok és lepofozok mindenkit...
én is keveset kaptam. Nem volt fáklyás menet. :s
Én utolsó pillanatban tudtam meg h császár lesz, sz@r volt az első pár nap, de annyira nem, h ne csinálnám újra, pedig elcseszték az epidurált, éreztem bal oldalt mindent. :)
Az sokkal könnyebb, ha tutod előre, hogy császár lesz. Nekem Milán 38 hetesen fordult meg. Volt majdnem 3 hetem bele élni magam, hogy simán szülök. Pont elég volt ahhoz, hogy lelkileg majdhogynem összetörjek attól, hogy "képtelen vagyok" megszülni a gyerekem. Most kétségtelen volt, hogy császár lesz,rég feldolgoztam, már nem az a fontos hogyan születik. Hanem, hogy nem legyen baja!
Ezt mindenki magának kell, hogy eldöntse. Én is nyilván ráérnék, de mire várjak? Igaz párom 10 évvel idősebb, ő sokat emlegette az első gyerek előtt 1-2 évvel, hogy jó lenne már ott tartani, hogy gyerek. Én akkor még hallani sem akartam róla. De életem legjobb döntései voltak a gyerekek. Bár mondom Zsombi nem túl jó fiú odabenn, gondolom kint is ilyen lesz, mert Milán egy angyal.
Ezek szerint Neked sincsenek ellenérzéseid a császárral kapcsolatban. Én már terhesen feldolgoztam magamban a császár tényét.
A kislányom is faros volt, bár talán még megfordulhatott volna, de a 34. héten már nem sok esélyt adtak ennek. Persze lényegtelen is volt, mindenféleképpen császár lett volna.
A császár másnapján már én is kérdeztem a dokimtól, mikor jöhet a következő. Ő meg először nézett nagyot, aztán mosolyogva mondta, hogy 25 évesen még ráérek. Én meg kijavítottam, hogy 24 éves vagyok. Akkor meg főleg, hangzott a válasz. :-D
Hát, ha nagyon más lesz, akkor nálam az csak jót jelenthet. :-D Sokat feküdtem kórházban, minden nyavalya előjött. Bár nem, terhességi cukor az nem, hála Istennek.
Én is császárral szültem, farfekvés miatt.
A dokim azt javasolta, hogy a következő terhesség csak a gyerek 1 éves kora után történjen meg.
Persze vannak példák arra, hogy valaki hamarabb lesz terhes, de ez nem lenne túl jó a méhnek, ami ugye az első terhesség miatt még "fáradt" és a hegnek sem.
Még egy év múltán sem biztos, hogy a második baba természetesen születhet meg, mondjuk ez lényegében mindegy is, a lényeg az egészsége.
A fiam nyáron lesz egy éves, utána mi is nekilátunk a kistesónak.
Remélem nekem jobb lesz a második, mint az első, maga volt a katasztrófa a terhesség, a szülés is, de 2 héttel szülés után már újra szültem volna. :-)
Én is úgy voltam, hogy mindenkit irigyeltem aki várandós. Nekem az Milánnal olyan csodás volt. Elmúlt minden bajom, semmi nem jött elő, több, mint probléma mentes terhesség volt. Igaz híztam 20 kg-ot de letojtam, soha nem voltam jobban! Nagyon vártam a következőt. Most Zsombi olyanokat csinál, hogy a hajam égnek áll és csillagokat látok. 13 hetese éreztem először hogy mozog, akkorákat rúgott, hogy 19 hetesen kívülről látszott.
És kb 2 hónapja lila a hasam oldalt. akkorákat bokszol. Néha mintha a vesémet taposná és a lengő bordáim iszonyatosan fájnak. Ülni csak egyenesen tudok, mert ki van bennem nyújtózva :) nem férünk el. A gyomrom ég, uh néztük h "lobog" a haja a vízben :)
és még sorolhatnám mennyi minden bajom előjött. Nem is gondoltam, hogy egy embernek lehet ennyi baja.
Nem elrettenteni akarlak, csak érdekes, hogy 2 terhesség mennyire más tud lenni.
hát nekünk is jobb h császár lett, mert nyakán és derekán is k.zsinór volt. Este még nem volt az Uh-n, direkt kérdeztem is a dokit, éjjel táncolta magára. :-D
Persze hogy magától repedt, mivel teljesen zárt voltam, ezért ha akarták volna se tudták volna megrepeszteni. :-D
Beteg voltam, valószínűleg a fertőzéstől repedt meg.
Hát minket mindennek számoltak már, de a mensi szerint 35+1 volt mikor született, dokim azt mondta 36 hetes, Uh szerint is 36 volt, de tuti nem volt elszámolva, sőt...később fogant, mint félidő.
fú! ezt nem értem, mármint hogy miért nem csináltam semmit. Nekem is úgy indult h épp vizsgált a doki, amikor elkezdett folyni a vizem. De semmi más nem történt. Majd kaptam oxitocint, jöttek is a fájások ahogy kell, de mégse tágultam, szinte semmit. 12 óra alatt 2 ujjnyit. aztán a baba feje nem illeszkedett valamiért a csatornához, később kiderült h duplán a nyakán volt a zsinór és az utolsó percekben döntött a dokim a császárról. Nem sokon múlt, de szerencsére semmi gond nem lett végül.
A burkod gondolom, akkor magától repedt meg a 35. héten, nem repesztették. Nem mondtak rá semmit, mitől lehetett?
Ez érdekes. Ahol én szültem, tök mindegy, mennyivel született, a 36. hét előtt nem adták ki senkinek. A 36. héten is csak jobb súlyban lévő babákat.
Hát, lehet. :-D Olyan sok fórumon fordultam már meg, hogy fogalmam nincs.
Ne is mondd! Nekem pénteken múlt 5 hónapos a kislányom, tegnap pedig a sógornőm szült, olyan izgatott voltam az éjjel mint amikor én szültem. :-D Nagyon várom már az újabb pozitív tesztet. Ráadásul lassan egy éve lesz az első pozitív tesztnek, újabb nosztalgia forrás. :-DDD
Olvastam a cikked, nem irigyellek. Én kislányom is koraszülött, 35.hétre született, de 2940 grammal, így nem tekintették koraszülöttnek.
Én borzasztóan szeretnék újra terhes lenni, pedig 1 hónapja szültem. :P
Te nem voltál régen a terhesség jelei az első 2 hétben fórumon??? :)
Jövő hónapban megyek hozzá az éves rákszűrésre, akkor beszélünk majd a dologról. Sajnos nekem elég bajos terhességem volt, koraszülött is lett a kislányom, úgyhogy nem hiszem, hogy nagyon rá akarna beszélni. :-) A bátorságom viszont megvan egy újabb terhességhez. :-)
Nem, semmit nem csináltak, vártak h hátha beindul...nem indult és letelt a 24 óra.
Nekem összehúzódások se voltak.. :-S
aha, hát hasonló volt nekem is. Én se tágultam. Emiatt valószínűleg a 2. is császár lenne, mert nekem pl azt mondta a doki, hogy a hegem hamarabb nyílna az összehúzódásoktól, mint a méh száj.
szeretnénk minél előbb kistesót :)
További ajánlott fórumok: