Császár után újabb terhesség fél éven belül! (beszélgetés)
15 és 10 éve nem úgy varrtak, ahogy most...
Most már egy teljesen más technikát alkalmaznak ez a Misgav Ladach-féle módszer, nem úgy vágnak, mint anno, hanem feszítik szét a bőrt.
Szia!
Igen én is ugy gondolom, hogy ott jó kezekbe vagyok. :) És persze bízom az orvosomba.
Nekem azt mondták, hogy csak császárral szülhetek még a papíromra is ráírták. Mert belül hosszába lettem vágva, sőt még vajúdni se fognak hagyni.
Szia!
Ezt a szobatársam megcáfolta, neki első császárral, második normál úton született, harmadik is csak azért lett császár, mert harántba feküdt a bébi.
Elhangzott, hogy a két szülés között teljen el két év. Ez akkor fontos, ha az anya a következő gyermekét hüvelyi úton szeretné megszülni. (volt már példa rá, hogy kisebb korkülönbséggel is sikerült)
Ha nálad ez nem lényeges, akkor hajrá!
Bízz az orvosodban!
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek :)
Hát igen nagyon megoszlanak a vélemények. Ha lehetne , akkor én már most próbálkoznék, igy hogy az első terhességem sajnos igy ért véget. :(
Én rögtön kérdeztem, hogy de hát a heg meg mindent, azt mondta, hogy semmi az már a 6 hét alatt úgy összeforrt. Ugyan ugy lehet probléma 2 év múlva is a heggel. Nyugodtan vágjunk bele... Amúgy is hogy ez történt, sokkal nagyobb odafigyelés lesz...
Ja és a SOTE járok ( mostantól) és jó szakorvos és genetikus is. Bízom benne, ha azt mondta, nyáron elkezdünk próbálkozni, első babánkra is 2 évet vártunk :(
Szia Ani!
Őszinte részvétem a kisfiad miatt!
Az Én orvosom a 6 hetes kontrollon mondta, hogy nyugodtan próbálkozzunk. Ő Magyarország egyik legjobb orvosa, 2 kórház osztályvezetője. Nem mondaná, hogy próbálkozhatunk, ha nem lehetne.
Mi augusztusban kezdünk el próbálkozni, de csak azért, mert a tavalyi nyarat végighánytam, most szeretném kiélvezni. :-D
Szia!
Én orvosom is egy évet mondott a szülés és az új teherbeesés között, 11 hónap lett belőle, de ki gondolta volna, hogy elsőre sikerül :DDDDD.
Sokan feleslegesen félnek attól, hogy császár után túl hamar jön a következő baba.
Én 4 év alatt 3 gyermeket szültem (nincs köztük iker) - és mindegyiket császármetszéssel segítették a világra.
Semmi bajom az égvilágon!
Csak annyit még: kisfiunk 6 évi sikertelen próbálkozás után inszeminációval fogant, s mikor 2 hónapos volt, és spontán megfogant a húgicája - fel sem merült bennem, hogy jaj, ebből baj lehet, annál nagyobb volt az örömöm! A 3. meg ráadásként érkezett, akit szintén örömmel fogadtunk. :)
Nagyon ritka a hegszétválás. Ma már annyira jól bevarrják a méhet és a hasfalat is, hogy nem kell ettől tartani, akármilyen hamar is jön a baba...
Szia!
Nekem az orvosom két évet mondott a szülés és a következő teherbeesés között! Augusztusban lesz 2éves a kisfiam, az első szülinapja óta nem védekezünk. Baba sehol :(
Ahogy mások is mondták, bízz az orvosodban, de azért vigyázz a saját egészségedre is! Minden jót kívánok Neked!
Üdv: Kriszti
Nagyon feszült a méhem terhesség alatt, semmit sem szabadott emelnem. Nem tudtam ellátni rendesen az újszülött kisfiamat, mert őt sem emelhettem fel.
Ráadásul a 4. emeleten lakunk lift nélkül.
Volt amikor úgy éreztem, hogy kiszakad a hasam, nagyon megijedtem többször.
A műtétnél nem volt gond, csak papír vékonyságú és átlátszó lett a méhem, ahogy felnyitották a hasam egyből látszott a baba. Fel van véve videóra. :))
Szerintem veszélyes, 1 évet biztosan várnék.
Reno! nekem terhessegek kozott kerte a dokim az 1 evet. tehat a minimalis korkulonbseg 1 ev 9 honap legyen(annyi is:) ). de sok ismerosomnek mas doki 2 evet ker a 2 szules kozott.
bizni kell a dokikban, neki nem nagy dolog kerni (6 honapot, 1 evet, 2ot), de a komplikacio oket is eriniti, tehat nem kockaztatna... szerintem ha azt mondja ok, akkor ok.
1 évet javasolnak a két SZÜLÉS között, tehát 4-5 hónappal a császár után nyugodtan lehet próbálkozni, hiszen mire eljön a szülés ideje, már eltelik az 1 év.
Én is császáros voltam, nekem is 1 évet mondott a dokim, de mi még várunk. :)
Szia!
sajnalom a kisfiad elveszteset.
a lanyom 1 eves volt, mikor a fiammal terhes maradtam(tudom, ez 6 honap duplaja), de semmi problemam nem volt, a lanyomat, aki masfel evesen 15 kg volt vigan emeltem, meg sem ereztem!
bizz a dokidban!
Szia!
Sajnálom ami veled történt. Nekem is fél évet mondott a doki. Család ismerőse. Nem mondta volna, ha nem 100%-ban biztonságos.
Én egy bélműtét után 4 hónappal lettem ismét várandós.
Nna, a következménye totál szétszakadt hasfal belül, most rakott össze egy plasztikai sebész + 20x20 cm-es háló beültetésére is szükség volt.
De az én esetem azért extrém...
Bízz az orvosodban, vagy esetleg még kérdezd meg egy másik orvos véleményét is...
SZiasztok!
Anno 21 évvel ezelőtt a kisfiam születése után 6 héttel estem teherbe.
Semmi problémám nem volt a várandósság alatt,ma már csodaszép ,felnőtt nő a lányom. :-)
És hogy miért vállaltuk?
Mert a kisfiunk 18 naposan itt hagyott bennünket.
Mert a kisfiunk orvosi segítséggel született,a lányom spontán sikerült.
Nem bántam meg,főleg úgy,hogy aztán soha többé nem estem teherbe.
További ajánlott fórumok:
- Császár után pár hónappal ismét terhesség
- Veszélyes-e 4. terhesség, 3 császár után?
- Császár után egy ujabb terhesség! De mikor?
- Első gyermekem császárral született, a másodikkal terhességi cukrom lett. Ez a 2 ok együtt lehet indok az újabb császárra?
- Szerintetek hamarabb észre lehet venni a terhességet, ha az előző szülés császármetszéssel végződött?
- Első normál terhesség normál szülés után mennyi időre és hogyan született a 2. babád? Simán? Császárral?