Családon belüli erőszak, gyermekbántalmazás, lelki terror szenvedői és amit erről gondolunk (beszélgetős fórum)
Sziasztok.
Sokk hatására 41 évesen ébredtem fel abból amit több mint 20 évig mélyen elásva tartottam.Meg is lett az eredménye..
Az interjú lényege az, hogy az alany beszél, te pedig csak a legminimálisabb esetben szólsz közbe, kérdezel. nyitott kérdéseket kell feltenni, amiről kifejtősen és sokat kell beszélni.
De arra figyelj, hogy tudattalanul se befolyásold a válaszaiban. Az a legjobb, ha nem is tudja pontosan, mit fogsz vizsgálni az interjúban, mert ha tudja, akkor már eleve máshogy beszél róla. Nem könnyű dolog. Eldöntendő kérdéseket például kerülni kell.
Indításnak tökéletes egy olyan mondat, hogy "Kérlek, mesélj magadról!" Vagy: "Kérlek, mesélj az életedről!" Ha az alany visszakérdez, hogy mégis miről, hol kezdje, akkor csak annyit válaszolhatsz neki, hogy ahonnan ő szeretné. Ezzel sem szabad befolyásolni. Hiszen az interjúelemzésben az is fontos dolog, hogy az alany honnantól datálja a történetet, mivel kezd, kikkel kezd, kikről beszél, kikről nem beszél. Ez mind-mind nagyon fontos. A lényeg, hogy nem szabad befolyásolnod semmivel.
Ezekben a kényes ügyekben igenis a felsővezetéshez kell fordulni és sürgős változtatásokat kieszközölni és, ha kell peticiót irni megint csak és elérni, hogy a kormány sürgősen változtasson az életbe lépett rendeleten, mert ez nem igazságos és ami benne foglaltatik az csak a hátrányunkra válik felvetődik a kérdés nekik nem fontos a gyerekek miként élik meg a szörnyűségeket és lelkivilágukra is rossz hatással van. Én maximálisan támogatom, ha egy hozzáértő szakember ezt elolvasná és segitene ebben a panaszosoknak.
Közönöm, hogy meghallgatattok Üdv.Anyuci91.
Sziasztok!
Igazából én is kemény fába vágtam a fejszémet,mikor ezt a témát választottam ... de éppen ezért,mert feldühít és elkeserít a helyzet kilátástalansága.Leírhatatlan érzés volt,mikor a történeteteket olvastam. A legőszintébben mondom,hogy felnézek rátok, amiért ilyen nyíltan tudtok róla beszélni. De úgy gondolom,hogy ez nagyon fontos,mert sajnos még ma is nagy a látenciája a dolognak.
Én mondhatni burokban nőttem fel,ezért átérezni nem tudom, amit ti éltetek át,de együtt érzek veletek. Igaz úgy gondolom nem erre van a leginkább szüksége az ilyen bántalmazott családoknak, hanem egy megfelelő jogi szabályozásra!!!Épp ebbe ástam bele magam ...
mindenkinek ajánlom: suzanne f. mérgező szülők
olvassátok.. megéri..
www.nane.hu
ha gondolod írj privit és elmondommik azok, amiket lehet... lehetne tenni...
Azokat nagyon sajnálom, akik ezt rendszeresen átélik és az életük kész rettegés és félelem nap, mint nap. Nem akkor kell belevatkozni, amikor már
nem lehet segiteni, hanem időben közbelépni a ható-
ságoknak, de ugyebár meg van kötve a kezük ez is a
vezetőkön mulik az egész és kabineten a parlamentben. Történetesen, ha velük fordulna elő ne féljetek akkor rögtön intézkednének.
Üdv.Anyuci91
Sziasztok és mélységesen együttérzek veletek azt
mondják valamelyik fórumon hasonló téma vetődött fel az alkoholproblémákról és ezen az oldalon pontosan ebből indul ki legtöbbször, ha valaki részeg, az tényleg sok mindenre képes, akkor az
ilyet sürgősen el kellene távolitani. Létezik már
távoltartási végzés, de még jobban kellene azt szi
goritani. A cilvilszervezetek is felemelték a szavukat ez ellen sürgősen törvénymódositásra lenne szükség, ami a sértetett védené és nem a gazembert. Állandóan reklamálni kell nem szabad annyiban hagyni, hiszen köztudott nem egyszer végződött tragédiával és eddig sem tettek semmit sem, hogy ezek a szomorú esetek kissé csökkenjenek. Elfogadtak azt mondják egy uj rendeletet, de mennyire lesz visszatartó erő nem tudom mindenképpen tenni kellene ellene, mert a
helyzet már tarthatlanná vált.
Köszönöm, hogy meghallgatattok.
Üdv.Anyuci91.
Brutális amit leírtál és sajnos nem egyedi, 11 éve? Gondolom a családsegítő és gyermekjólti szolgálat látókörében van már a család. Hidd el ha lennének megfelelő törvények már történt volna valami lépés az ügyben... dehát sajnos...
Nem hiszem, hogy nektek kellene bármit is tenni, kivéve persze, ha feleség kéri ezt tőled. De nem írtad milyen viszonyban vagytok. Esteleg megnézheted milyen lehetőség vannak a lakókörnyezetetekben és ezt elmondhatod neki...
Írj, ha van valmi fejlemény az ügyben.
Ez sokkal összetettebb mint gondolnád,
ajánlom neked a NANE oldaláról letölthető könyvecskét ami azzal foglalkozik, hogy a bántalmazó nők miért nem lépnek ki ezekből a kapcsolatokból. A címe: Miért maradnak?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet valakit elfelejteni, ha állandóan rá gondolunk?
- Hol vannak bababarát / gyermekbarát nyaralóhelyek a Balatonnál?
- Ha valamire nagyon sokat gondolunk, idővel de beteljesül?
- Döbbenetes gyermekbántalmazás
- Akire sokat gondolunk, az előbb-utóbb felbukkan az életünkben/találkozunk vele?! Ti is tapasztaltátok már ezt?
- Gyakori nyári gyermekbalesetek, és az elsősegélynyújtó feladatai