Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Csak holnap sikerüljön fórum

Csak holnap sikerüljön (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2050. Százas Evelin (válaszként erre: 2047. - Regin_a)
tegnap 13:39

A tünetmentesség is sokkal kellemesebb állapot, mint az előző... Jó lenne tudni, mi az amitől megint előjöhetnek a kellemetlen jelenségek, hogy ki lehessen őket kerülni.

Bizony igencsak igyekezni kell azzal a minta postára adással, amire négy órát adnak mindössze... Dehát a postán is azonnal továbbítják? Lehet, hogy ezeket az eü. holmikat máshogy kezelik, mint teszemazt a karácsonyi képeslapokat.

A "roma" az kérlekszépen nem szleng kifejezés, hanem hivatalos. Én úgy tudtam, hogy azt a szót hogy cigány, nem szabad még itt a hoxán sem használni, - és másutt is lehetőleg kerülendő... Azért írtam helyette romát, hogy ne moderálják ki a hsz-mat. Volt már régebben, hogy emiatt törölték.

No, régebben nem aludtad te sem napi szinten kockásra a fejed... :-) Hajnali háromkor indulni, az bizony jó korán van. De piacozni jellemzően mindig hajnalban kell. Mire most egyáltalán felkelsz, addigra ott már nyoma sincsen senkinek.

Én még most is nagyon szeretem a piacokat - és mindenféle zsibit, bár mostmár nagyon megfontoltan vásárolgatok. Nekem is szebbeknek tűntek a régebbi idők, - még azért is mert nem volt semmim, ls az üres háztartás, "nincstelenség" miatt valami eszméletlen habzsidőzsi volt a szememben minden ilyen hely... :-)

2049. Regin_a (válaszként erre: 2046. - Liliom10)
tegnapelőtt 20:05

Korábban az ilyen lejmolósnak, srác volt, mondtam hogy jöhet füvet nyirni

Persze jön. Aha azóta is jön

Rövid idő múlva megint próbált lejmolni és meg se ismert. Mondtam neki a fűnyirást

Amúgy mifelénk, előfordul, de nem jellemző ez a lejmolás mint Pesten volt

Amikor házat kerestem az ingatlanos mondta hogy van egy nagyon jó lehetőség, megmutatja

OK menjünk

Főút mellett dűlőút és nagy csapat cigánygyerek pocsolyázott, majd arrébb cigánylakta házak

Mondtam hogy itt meg is fordulhatunk. Nem nem menjünk csak

OK "magyar" tulaj, tényleg nagy zöld terület központi kazánház gázfűtés, melléképületek, de emeletes volt és már akkor tudtam hogy emelet nekem nem kell se a cigány szomszédság

Az is igaz hogy a fehérember is lehet gazember. Fejpárnám alatt egy kukri/google mutatja/ nem mintha utcaiharcos lennék...

2048. Regin_a (válaszként erre: 2045. - Százas Evelin)
tegnapelőtt 19:52
Krisnástól nekem is van könyvem. Valahogy ugy alakult hogy egy nagyot is dumáltunk. Kedves csaj volt
2047. Regin_a (válaszként erre: 2042. - Százas Evelin)
tegnapelőtt 19:44

De végülis öröm, hogy helyrejöttél,"

Csak tünetmentes!

Én is ara gondolok hogy akkor kellene menni amikor...

Kénytelen vagyok megint "intim" dologról írni

Széklettartályt vettem. Mellékelve öntapadós etikett, hogy azt az orvos tölti ki. Én mégegyszer nem csámborgok ezzel orvoshoz, amúgy is csak annyit mondott adjam postára és megadta a címet. Úgy lesz, én fizetem

Tégelyre irjam rá a nevem és tajszámot. Filctoll kissé vastagon fogott :)

A dobozra ráírva, a mintavételt követő négy órán belül postázni kell.

Szoval nagyon oda kell figyelni melyik laborba mit mikor :)

" roma nő"

Na, ez is valami szleng kifejezés mint a stájsz?

Ne keverjük a nyelveket, cigány volt

A jómultkorában késeket és konyhai dolgokat próbáltak a parkolóban eladni. Termetes méretű Mercedesből szállt ki a pasas. Ne mondja senki hogy kés/lábosból akkora a jövedelem

Az ilyenek jellemzően román cigányok

A 90es évek elején piacoztam egy román cigány családdal, pontosabban anya-lánya és a veje.

Róza néni, a mama volt a parancsnok, ők Kovászna megyéből jöttek ide takarókat fehérnemüt és hasonlókat árulni. És megéltek belőle, sőt az én autós napidíjamat is fizették. Tudták mindig hol lesz vásár és hol lehet venni olcsó bálás cuccokat

El tudjátok képzelni rólam hogy hajnali 3 órára Csepelen kellett lennem a Belvárosból, felszedni őket, kora délután vissza

Amíg ők azt, én műszaki alkatrészeket vásárolgattam és adtam el

Még ma is megvan a kicsire összecsukható/hajtható körömollóm.

Szép idők voltak!

2046. liliom10 (válaszként erre: 2044. - Tumbo2)
tegnapelőtt 16:26

😀

Bár jobb, ha azt sem tudják, hol laksz, pláne, ha egyedülálló vagy !

2045. Százas Evelin (válaszként erre: 2043. - Tumbo2)
tegnapelőtt 16:25

Biblia az nem kell, de "szent könnyvet" azt azért mégis szoktam venni, mert a Krisnásoknak valahogy nem tudok nemet mondani. Megveszem a Bhagavad Ghiitát vagy mi a szent cart, de ha mást nem akkor adok pénzt étel osztáshoz, - mert ők tényleg osztanak karácsonykor ételt, tény és való. Meg különbenis, olyan őszintén kedves emberek, hogy majdhogynem még nekem öröm ha pár percig beszélhetek valamelyikükkel, nameg adhatok pénzt. :-) Ilyenkor ünnepek tájékán mindig eltölt a karácsony szelleme, ha találkozom egy krisnással, abból richtig adakozás lesz. :-)

Na és ők is "indiai" kinézetűek. :-)))

2044. tumbo2 (válaszként erre: 2041. - Regin_a)
tegnapelőtt 14:23
mondtam volna,gyere ássad föl a kertet.
2043. tumbo2 (válaszként erre: 2042. - Százas Evelin)
tegnapelőtt 14:22
nem veszek semmit,biblia sem kell.
2042. Százas Evelin (válaszként erre: 2041. - Regin_a)
tegnapelőtt 14:12

Aha, mire eljutottál az orvoshoz, addigra tulajdonképpen már okafogyottá is vált az orvoshoz menés. :-)

Ha most csináltatsz egy labor leletet, az meg vélhetően nem lesz elég "friss" a következő adag panaszhalom jelentkezésekor, mindig azt akarják hogy x időnél ne régebbi leleted legyen.

Nade bizonyosfajta panaszoknál meg tényleg rizikós a fennállás alatt akkor promt hagyni el a házat... :-) Jobb lenne előre megcsináltatni a papírt. Jobb lenne belelátni a jövőbe...

De végülis öröm, hogy helyrejöttél, öröm-öröm-boldogság. :-)

Nem tudom, mit értesz az indiaira hajazó külső alatt, gyanítom csak hogy egy roma nő környékezett meg. És simán kinézte belőled, hogy teneked még esetleg igényed is lenne némi bevállalásra, - hááát, barátom, teveled aztán csupa jó dolgok történnek mostanság. :-)

Engem bezzeg max. csak azzal próbálnak lehúzni, hogy vegyek tőlük zoknit. Vagy ágyneműt. Ezeknek az a fixa ideájuk, hogy egy nap sem telhet el ágyneművásárlás nélkül...

Hát ezek az áruházak környékén kolbászolók, kérencsélők - ezek tényleg nem "igazi" koldusok.

2041. Regin_a
dec. 11. 20:59

Tegnap erőt vettem magamon és elmentem a körzetihez. Aránylag gyorsan be is jutottam

Mondtzam a panaszaimat és mutattam a korábbi leleteket

Az ő véleménye is az enelkedett bilirubin volt

Kiírt néhány kiegészitő labort és székletvizsgálatot

Nem szóltam semmit a Hepatitis B-C esetében mert hol vagyok én már azok elkapásától, de mindegy, csináljuk meg

Beutaló 3 hónapig érvényes, mondtam, majd ha megint kitör rajtam ez a nyavalya megyek laborra. Merthogy egyre jobban vagyok és a tüneteim is eltünnek, rendeződnek

De ha megint ócskán leszek hogy megyek egyáltalán ki a házból, laborra sem lehet időpontot kapni azonnal. Majdcsak lesz valahogy

Mentem a Pennybe üvegeket visszaváltani

Tegnap 650Ft-ért váltottam visssza és kirántottam a zsebemből az igazoló cédulát, aki hülye hülye

Ma is mentem pár üveggel

Jön egy nem ócskán öltözött "indiai"-nak kinéző huszonéves csaj hogy ő mindent bevállal ha adok valami pénzt mert ennivalót venne

Anno szokásom volt ha valós koldust vagy csövest találok és lejmol, adok pár forintot

Ez a csaj jól öltözött jó erőben volt, munkahely meg dögivel, nálam amúgy se vállalhat be semmit mert magam uram ha bevállalód nincs :)

Nem divat mifelénk ez a lejmolás. Ha azt mondja visszatolja a bevásárló kocsit, övé a százas ami a kocsiban van

Itt már igazi koldusok sincsenek mint a pesti aluljárókban :)

2040. Százas Evelin (válaszként erre: 2038. - Regin_a)
dec. 10. 08:36

Német,- vagy legalábbis németes kifejezés. Abban én jó vagyok. :-) Sokat használok is, mert volt a famíliámnak német vonatkozása.

Bár lehet, hogy énrám is csak úgy rámragadt valakitől.

2039. Százas Evelin (válaszként erre: 2037. - Regin_a)
dec. 10. 08:34

Nekem sincsen epém. :-)

A cukorról - ha minden igaz - csak minálunk állítják, hogy az gyógyíthatatlan, az egészségügyhöz máshogyan hozzáállóknál ez már megdőlt.

Nálad talán azért húzódott vissza, mert nem a klasszikus okok váltották ki, hanem ideg alapon volt, vagy valami ilyen különleges marhaság, - és a helyzet változásával az is megváltozott.

Mindenesetre, csoda hogy el engedték hagyni a cukor gyógyszert, mert "szeretik" ha minél több mindent, minél nagyobb mennyiségben fogyasztunk. :-)

Jól ki tudsz jönni a gyerekekkel, - fiatalokkal, - kár hogy nem adódott több lehetőség is az életben velük közelebbi viszonyra, - hát talán még most sem késő. Beeshet még valaki, valami. :-)

És igen, ezek a viszonylatok az idővel együtt változnak, "elmúlnak", ahogy a te kis barátod is azt mondja, hogy mostmár megvan a saját élete, és abban te nem kaphatsz több időt...

Ha vigasztal a dolog, egy saját édes gyerekkel is csaknem ugyanez a helyzet. Jó, azért nem pont ugyanez. Baj, vagy szükség esetén azért az mégis más.

2038. Regin_a (válaszként erre: 2036. - Százas Evelin)
dec. 9. 21:01

mi a stájsz"

Te ismered ezt a kifejezést?! Kedves jóbarátom szavajárása volt

2037. Regin_a (válaszként erre: 2036. - Százas Evelin)
dec. 9. 20:56

Ne tégy epés +jegyzést mert nekem olyanom már nincs :)

Az a szép az egészben, hogy szó nélkül hazaküldtek meg sem emlitette a doktor hogy hát van ott kis pitty-putty

Hasonló volt amint amikor 24órás éhhomi glükóz 8.5 volt. Rákérdeztem egy másik orvosnál, hát bizony erre kellene gyógyszer

Évekig szeDtem a gyógyszert és pár éve a sérvműtéti elötti labornál 5.6 volt

Kérdeztem a körzetit, szedjem a gyógyszert Ne, mAJD EGY HÓNAP MÚLVA CSINÁLUNK EGY KONTROLLT

aZ IS JÓ LETT

úGY TUDTAM A CUKORBÓL, AKÁR A 2-BŐL SE NEM LEHET KIGYÓGYÚLNI

fURCSA EGY SZERVEZETEM VAN !

Úgy alakult hogy pártában maradtam . Volt egy időszak amikor együtt éltem egy asszonnyal, fia 6 éves volt, amikor szét váltak útjaink a srác 15 volt. Jó sokat ökörködtunk autó, motor, lovaglás computer stb. Az hogy nagyon kiváló szakmája és munkahelye van, anno még az apja is nekem köszönte hogy így irányitgattam a srácot, pedig azt gondoltam lenyom egy orrost nekem

Irányitottam a fenét, dehát nincs jobb kifejezés rá. Kapcsolatunk most is jó, de megvan a saját családja, a saját élete.

2036. Százas Evelin (válaszként erre: 2035. - Regin_a)
dec. 9. 20:26

A bilirubin az magyarul epe festék, emlékszem még rá az epebajos koromból. :-) Szép zöld cucc. Kikristályosodva az is tud epekövet alkotni, - de nekem nem olyanom volt, hanem más anyagból lévő.

Azt nem sejtettem, hogy ha a bilirubin felszaporodik, akkor az különféle anomáliákat okozhat, pedig a jelek szerint képes ilyesmire.

Nekem van egy olyan tippem, hogy ezt is a máj körüli problémák váltották ki, - és arra tényleg az életmódváltás lenne a gyógyír.

Dehát majd valami tudós ember megmondja, hogy mi a stájsz, ha sikerül valaki hozzáértőt találni.

Hm, a kis Regina már az alatt a pár perc alatt is belopta a szívedbe magát, jó lenne valami gyerekkorú kishaver... :-) A gyerekek társasága tényleg sokszor nagyon üdítően tud hatni.

2035. Regin_a (válaszként erre: 2034. - Százas Evelin)
dec. 9. 19:59

Bár virusos lettem volna, de éreztem hogy nem az, hogy ugyanolyan mint egy hónapja volt és nem pániktünet mert sajna azt jól ismerem

Megoldás, magas bilirubin szint

Jól átnéztem az utolsó labor leleteimet és dr.Googléval összevetettem a tüneteimet

Stimmel

Egy ani talán pánikosság, de mégsem, hogy szorít fájdogált a fejem, szúrt a szemem

Olvasom hogy gyógymód nincs

Gondoltam azért beszélek a körzetivel, volt nála telefonos tanácsadás anno

Telefont nem veszik fel, írtam egy emilt és kértem időpontot telefonkapcsolatra

Idáig semmmi válasz. Nagyon ócskán vagyok még, amúgy bementem volna hozzá akár rendelés kezdésre is, de nem mertem elindúlni

Hoppá, ügyelet 16 rától

Felhivtam, továbbkapcsolt valahová, mondtam a gondomat/tüneteimet

Háromból rákérdezett mennyi a bilirubin a leleten

80%-kal magasabb a megengedettnél

Nincs mit tenni, de azért beszéljem meg a körzetivel

Aztán amit olvasgattam hozzá, életmódváltás. Öreg kutyának új trükköt? :)

Étkezés megváltoztatása ne éhezzek, no alkohol bla-bla

Azért igencsak ki vagyok akadva és van még ehhez is ráadás de most nincs kedvem irogatni róla

Vissza a motorhoz. Kiscsajnak tetszett a motor, de amikor látta hogy készülünk elinditani elkezdett nyivákolni hogy ne, mert hangos lesz és ő fél. Nem lehetett meggyőzni hogy ez nem versenymotor. Kiment az udvarra arra a pár percre. Jópofa kiscsaj volt

2034. Százas Evelin (válaszként erre: 2032. - Regin_a)
dec. 8. 20:27

Az emésztési problémákat is tekintve, ez valami "sima" vírusos akármi lehet, mostanában sokak küzdenek valami ilyesmivel, és tenálad akár vissza is térhetett megint ugyanaz. Legalább van valami változatosság is, - ez nem a pánikos tünetegyüttes... :-) Bocs, gyenge poén.

Azt a tavasszal felírt szépreménységű gyógyszert tényleg ki kell dobni, - ha egyszer semmire se jó. Általában is, minél kevesebb gyogyit kéne szedni.

És mozogni, bizony. Rögtön berozsdál ez-az, ha kimarad a napi mocorgás.

Az de aranyos, a kis Reginának járna a Regina motor, nem véletlenül találtak ők ketten így egymásra. (Dehogynem.) :-)))

2033. Regin_a (válaszként erre: 2029. - TSanya)
dec. 8. 19:16

Tényleg ne győzz meg ebben. Elfogadom hogy van időjárás és front hatás, a közérzetre az egészségre a gyógyulásra is.

Anno régen egy barátnőm és az anyja nagyon migrénes volt

Mindig előre mondták hogy jön a front, nekem meg semmi gondom nem volt

Jelen b.nőm a havazást érzi meg, lemegy a vérnyomása rendesen

Pár napja havazott rendesen, semmi gondom nem volt

2032. Regin_a (válaszként erre: 2030. - Százas Evelin)
dec. 8. 19:09

Abba, vegetatívba :)

Ugyanazok a tüneteim mint egy hónapja volt, illetve volt egy lazább is közben

Fejfájás szoritás, v.nyomás mondhatni rendben 165-160, nem akarok kö7zönséges lenni, széklet szine nagyon világos és 8-10 hasmenés hajnal óta. És lassan alábbhagyott az erős szédülés. Talán kimászok megint belőle

Nem tudok belenyugodni, ilyen tüneteim pánikos pályafutásom alatt, soha nem volt

Nem beszélve hogy pszicho tavasszal felírt gyógyszert, hogy majd ettöl nem tör rám a roham, nem fogok orvoshoz rohanni

Aha, nem! Talán négyszer rohantam vagy éppen vitettem magam. Nagy ivben elhajitom ezt a gyógyszert is. Nem is gyógyszerért mentem hozzá. Mindegy, nem kerültünk szinkronba

És elkezdett rendesen fájni a combnyakam. Szórakozott időnként de legyintettem. NóBizonyára a döglés nem tett jót neki. Ma mozogtam kicsit de csak bottal ment

Érdeklődtek a motorom után, hogy most azonnal meg lehetne-e nézni

Meg.

Jött egy 30-as fickó egy 4-5éves forma kislánnyal

Mondta a nevét X.Regina

Mondtam a fickónak, meg kell venni ezt a motort a kislánynak Karácsonyra hamár ő is Regina :)

2031. Százas Evelin (válaszként erre: 2029. - TSanya)
dec. 8. 18:31

Szegény mamám volt rettenetesen frontérzékeny. Annyira rosszul volt, hogy szinte ájuldozott, nagyon megviselték a légköri változások. Azt mondta, hogy ez már nem is front, ez már háború... :-)

Én meg nem örököltem ebből az érzékenységből tőle semmit. Felőlem jöhetnek-mehetnek a frontok, nincsenek rám hatással. Egyedül azt a hatalmas viharok előtti nyomott légkört érzékelem, - na azt azért igen.

2030. Százas Evelin (válaszként erre: 2028. - Regin_a)
dec. 7. 19:53

Sejtettem, hogy nem vagy jól, vegetatív üzemmódba kerültél.

Pont ezzel voltál kórházban egy hónapja? De hisz akkor nem állapítottak meg semmit...

Mérd meg a lázad is.

Csinálj covid tesztet. Hátha...

Nem tűnik egy viharos rosszullétnek, de gondolom ahhoz pont elég, hogy ne legyen semmi értelmes dologhoz kedved. Na, majdcsak túl leszel rajta. Hisz egy hónappal ezelőtt már túl voltál.

Valóban: jobbakat!

2029. TSanya (válaszként erre: 2028. - Regin_a)
dec. 7. 19:35
Nem akarlak meggyőzni, hogy az időjárásnak is köze van az állapotodhoz, de 2 napja én is sz@rul vagyok. Előjött a refluxom, meg a szívritmuszavarok, vérnyomásingadozás, amik egy-két hete nyugton voltak. Én sem voltam mindig időjárás érzékeny, 60 felett kezdődött és egyre rosszabb lesz. A 81 éves anyósom pár éve még tojt az egészre, most meg profi meteorológus lett, mert minden baja van a frontok, változások idején. Az, hogy Te soha nem voltál évszak, vagy időjárásfüggő, nem jelenti azt, hogy az évek múlásával nem lettél az.
2028. Regin_a (válaszként erre: 2027. - Százas Evelin)
dec. 7. 17:33

Amikor épp nem nyűglődsz"

2 napja nyűglődök. Ha a doki kérdezné max. "szorit/fájdogál a fejem és kis hányinger" mondanám

Dehát pont egy hónapja voltam ezzel három napot a kórházban

Mindegy is , nagyon ócskán vagyok :(

Jobbakat

2027. Százas Evelin (válaszként erre: 2026. - Regin_a)
dec. 5. 19:40

Tartalmas nem tartalmas, - minden relatív. Amikor épp nem nyűglődsz valamelyik soros nyavalyával, olyankor egész jól elvagy, tevékenykedsz, jókat fórumozgatsz itt a hoxán, ha összejön akkor programot csinálsz a barátnőddel, időnként - nagynéha - találkozgatsz szomszéddal, haverral, egyebekkel, megszerelsz dolgokat, perelgetsz, ügyintézgetsz, cikkeket, egyebeket olvasgatsz, vásárolgatsz a Pennyben, villanyász boltban, - még temetőzöl is, - na mi is kéne még?

Hát persze legalább ennyit fel lehetne sorolni abban a kategóriában is, amit kéne (lehetne) csinálnod, de nem teszed, de ha csak a pozitívumokat nézzük, akkor egész szépen "elvagy", képzeld el mondjuk mindezt egy ágybanfekvő, ágyhozkötött valaki viszonylatában. Ő pl. irigykedne rád...

Vagy netán egy hajléktalan. Akihez képest neked van rendes otthonod, van ételed-italod, van interneted... :-) Hát őneki nincs. Mondjuk lehet hogy pánikja sincs.

Az élet az ÉRTÉK. Bármilyen legyen is. Meg kell találni az adott helyzetben az értékelhetőt. Nem mindig mindent csak leminősítgetni.

Ha hiányzik a netes seftelgetés, akkor nosza, rakjál fel még egy-két dolgot, aztán majd keresnek a delikvensek téged, - lesz kicsi pörgés.

A neurológus már tudott egyszer a fejfájásodon segíteni? Akkor valószínűleg megint az az ok térhetett vissza, - ez már csak így szok lenni. Akkor nem is olyan reménytelen a szitu. Van fény az alagút végén.

2026. Regin_a (válaszként erre: 2025. - Százas Evelin)
dec. 5. 18:02

benne foglaltatik a halálfélelem? Vele kapod,"

Csak azt kapom, illetve mellkasi szoritást

Semmmi más nincs

Moöst sincs semmiféle szív zűröm, "csak" fejfájdogálás, néha eltűmik de azért kidugja a fejét. A mellé társuló rossz közérzetet max mint gyenge hányingert tudnám leirni,de ez igy nem igaz. Ehetek ihatik bármit, nem változik semmi

Nézd, ez a pánik 32éves korom óta jobb rosszabbúl, de inkább rosszabbúl, megvan. Mint egy ház alapja, aztán most ráépitenek pár emeletet

Lehet a neorologus a fejfájáson segit, mert egyszer már segitett, de 100as már nem leszek

És ami nagyon elkeserit, el akarom adni a lomjaimat, de meg sem mozdulok hogy fotót csináljak és leirást, majd tegyem a netre

Volt kb 800 üzletelésem évtizedek alatt. Mostanség egy cuccom sincs a neten a motoromon kívül

Alszom, irogatok néha ide, kicsit játszom a neten aztán megint alszom

Tartalmas egy élet ez így

dec. 5. 15:39

Évekkel később volt egy fizetős koponya MRI, diaGnozis :régi TIA - ezt te írtad, onnan másolva húzkodtam át a szöveget.

Én csak onnan vettem, hogy magán MR vizsgálat volt.

A 100 %-os beijesztés jelleget a pánikrohamokra, - azt meg az összes idő távlatában értettem, egész a mai napig.

Mert hiszen egyik rohamba sem haltál még bele, amint a mellékelt ábra is mutatja. :-)

Ez a fejfájós téma a jelek szerint most eléggé makacs, ragaszkodó. Kellemetlen lehet. Sajnos pont a fajfájás az, aminek kb. egymillióféle oka lehet, - nehéz lesz a nyomára jutni...

Azt mondod, a pánik érzetben eleve benne foglaltatik a halálfélelem? Vele kapod, mint egy komplett csomagot?

Nemcsak az ilyen-olyan diszkomfort érzetek, fájdalmak, fulladozások, émelygés, szédülés, egyéb nyalánkságok vannak jelen, hanem automatikusan a félelem is?

Te tudod...

És a jelek szerint te mindezt érted is, - én viszont nemigen. :-)

Akkor hagyjuk, valószínűleg nem is fogom megérteni soha.

Mert "normál esetben" egy súlyos rosszullét nem egyenlő az automatikus félelemmel. Nem jár vele. Illetve, nem feltétlenül, mert azért felmerülhet némi aggályoskodás, hogy hová is fajulhat mindez...

Az amit írsz, a sokszor egész napos aggodalmaskodás a barátnődért, a belegondolás hogy mi lesz veled nélküle - stb. az véleményem szerint már egy egész más kategória. Másfajta félelem. Az csak szorongás, agyalás, "rumináció", és túlgondolás.

2024. Regin_a (válaszként erre: 2021. - Százas Evelin)
dec. 5. 13:38

ha eddig 100 %-ban volt mindig csak "beijesztés"... akkor már csak a nagy számok törvénye alapján is, ez a mostani alkalom is ugyanaz."

Csak közben eltelt kb.45 év!

Ez a "kilépek a világból" úgy működik, amikor a klasszikus pánikroham kitör, az igen intenziv halálfélelemmel és más tünetekkel jár

A félelem, legyen kicsi vagy nagy, az rákényszeriti az embert hogy segitségért rohanjon

Ha egyszer nem ébrednék fel, azt nem sajnálnám, bár még mindig kedvelném az életet, de nem igy hogy majrézok, SBO, ülök és fáj a fejem, hányinger, ma még nem ettem mert nem kivánom, Egész nap ideg vagyok a b.nőmért, él vagy hal, mit csinálok én egyedül stb. Na ez a vegetálás amit utálok és idegilg felőröl.

2023. Regin_a (válaszként erre: 2022. - Százas Evelin)
dec. 5. 13:27

Sajna nem jobban. 8óra után kirugtam magam az ágyból mert éreztem hogy ugyanúgy vagyok mint tegnap, elletve amikor az SBO-n voltam

Hiába hajtogattam hogy a fejem, végignéztek becsületesen mindent de a fejem kimaradt

A pillanatnyi látásvesztés talán 10 éve volt vagy még korábban Péterfiben montdák rá hogy TIA, vizsgálat nélkül, pontosabban nyaki verőeret vizsgáltak UH val

Azt most is, 50% beszűkülés

Vissza kellett küldenem a lejárt jogsit a kormányhivatalba. Boriték, sjánlott szelvény, haz, nyimtatás és feladtam a postán

Még volt annyi erőm hogy próbálkoztam üvegvisszaváltással

Két készülék közül egyik sem működöt. A rendelés ellenére nem érkezik csere konténer

Irtam a MOHU-nak

Elnézést kértek, de keressek más helyet ahol működik a gép, írta Ildikó

Lehet hogy az ügyintéző Ildiko Erzsébet vagy éppen forditva, de ha én kiírom a nevemet egy céghez fordulva panasszal, akkor írja ő is ki, főleg ne küldözgessen más visszaváltóhoz, hanem küldje azt a konténert. 2 hét alatt egyszer lehetett visszaváltani, persze mindenki hozta a palackjait és megtelt a gép

Azt irja a MOHU, ha a gép nem működik a boltban kézi erővel is kötelességük visszavenni a palackokat

A MOHU-nak meg kötelessége a konténercseréről időben gondoskodni

Amúgy sem tudom hol van másik

Kiböjtölöm a hetet, ha hétfőn is ócskán vagyok akkor körzeti és neurologia

Elég nekem a pánikom, meg a depim, nincs szükségem új tünetre

2022. Százas Evelin (válaszként erre: 2020. - Regin_a)
dec. 5. 11:51

Azt hiszem, nem mélyedtem el kellőképpen abban amit írtál, hogy ez perpillanat nem a szokvány szívpanaszos rosszullét, hanem inkább a fejre koncentrálódó tünetegyüttes, ennyiben tehát kissé "más", és ez meg azért pánik-keltő, mert volt már korábban egy TIA-ra utaló MR. Bakker, most hallottam ugyan először azt hogy TIA, - de megnéztem a kisokosban, - az a bizonyos mini stroke ami elvileg NEM HAGY NYOMOT a lezajlása után az agyban.

Vagy esetleg később mégis.

De az ideiglenes látás-vesztés, egyebek - azok stimmelnek.

És méghozzá ezt egy magán MR diagnosztika hozta ki. Na ez ám a fából vaskarika. Azt nyilván azért csináltattad, hogy magadat megnyugtasd, - és erre mi történik: pont emiatt kerülget most a frász.

No jóvan. Vedd úgy, hogy nem mondtam semmit. Mert voltaképpen tényleg nem lehet mit mondani. A tudós orvosok is rendszerint rávágják hogy nyugi, csak pánik... De persze én nem vagyok tudós orvos.

Kitartás. Remélem, már jobban is vagy.

2021. Százas Evelin (válaszként erre: 2020. - Regin_a)
dec. 5. 09:45

Tudom én, hogy mindig ez van. Érzetben ez szabályosan ugyanolyan, mint a valódi veszély, és ha te mint profi pánikos - sem tudsz különbséget tenni, akkor mégis, ki az ördög tudna.

Pusztán a tapasztalat mondja azt, hogy ha eddig 100 %-ban volt mindig csak "beijesztés"... akkor már csak a nagy számok törvénye alapján is, ez a mostani alkalom is ugyanaz.

Nade persze: kibicnek semmi sem drága. Nem én érzem azokat a dolgokat, amiket te. Vélhetőleg én is megijednék. Vagy, fene tudja. Nem vagyok különösebben félős. :-)

Tapintatlan kérdésnek tűnik, de mostmár valahogy kikívánkozik: ha már úgyis mindig "be akarod fejezni", sokszor sóhajtozol azon hogy ki kéne már lépni ebből a randa világból, - akkor egy-egy ilyen rosszullét során fel sem merül benned, hogy hát végülis, pont ezt akartad? Nincs semmi baj.

Mert ha így állnál hozzá - és nem a szokott ijedelemmel, ami végülis az SBO-ra vezet - talán már lenne a dolog lefolyása is.

Tudom, talácsolták ezt korábban már mások is. A részemről csak egy kérdés volt és nem tanács, és ha mordidnak tűnik akkor bocsika.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook