Csak én nem szeretem a karácsonyt? (beszélgetés)
Ha a házamat fenyőágakkal, gyertyákkal, égőkkel és csilingelő harangocskákkal díszítem fel, de a családom iránt nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint díszlettervező.
Ha a konyhában fáradozom, karácsonyi süteményeket sütök kilószámra, ízletes ételeket főzök, és az evéshez csodálatosan megterített asztalt készítek elő, de a családom iránt nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint szakácsnő.
Ha a szegénykonyhán segédkezem, az öregek otthonában karácsonyi énekeket éneklek, és minden vagyonomat segélyként elajándékozom, de a családom iránt nincs bennem szeretet, semmit nem használ nekem.
Ha a karácsonyfát csillogó angyalkákkal és horgolt hópelyhekkel díszítem fel, ezernyi ünnepen veszek részt, a templomi kórusban énekelek, de Jézus Krisztus nincs a szívemben, akkor nem értettem meg, miről is szól a karácsony.
A szeretet félbeszakítja a sütést, hogy a gyermekét megölelje. A szeretet hagyja a lakásdíszítést, és megcsókolja a házastársát. A szeretet barátságos az időszűke ellenére is. A szeretet nem irigyel másokat a házukért, amelyben jól kiválasztott karácsonyi porcelán és odaillő asztalterítő van. A szeretet nem kiált rá a gyerekekre, hogy menjenek már az útból, hanem hálás érte, hogy vannak, és útban tudnak lenni.
A szeretet nemcsak azoknak ad, akiktől kap is valamit, hanem örömmel ajándékozza meg épp azokat, akik ezt nem tudják viszonozni.
A szeretet mindent elvisel, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik. A videojátékok tönkremennek, a gyöngysorok elvesznek, a számítógépek elavulnak. De a szeretet ajándéka megmarad.
(Ismeretlen szerző)
Éljen a Grincs!
Ünnepeljük inkább őt. :) Tartsunk Grincs-napokat. :)
Ha a karácsonyt nem erőltetnék ennyire talán nem utálnánk ilyen sokan. Már októberben fehér karácsony nótákkal bombáznak, ha beszaladsz kenyérért a boltba ezzel próbálnak rávenni, hogy vegyél vegyél...bármit csak vegyél. Egy hónap azzal telik, hogy kifürkészd mit vegyél ajándékba amivel örömet is okozhatsz a másiknak és nem dobja ki a csomagolópapírral eggyütt azonnal a kukába. Rengeteg kaját főzöl persze nem is tudod minek és kinek mert senki nem tud többet enni mint hétköznap. Na jó talán egy kis sütit, de az elenyésző mennyiség még jó, hogy van kutya meg cica. Úgy elfáradsz az ünnepi készülődésbe, hogy magadra már nincs is idő a tíz fogásból jó, ha egyet meg tudsz kóstolni mert a többieket ki kell szolgálni. Végig azon jár az eszed, hogy mennyi mosatlan lesz és ki mit fog összetörni az ünnepi terítékből. Megmondom őszintén én nem várom a karácsonyt és az ezzzel járó őrületet. A szeretet vagy van van, vagy nincs annak hétköznap is működnie kéne.
Nem véletlen, hogy a kedvenc filmem a Grincs!
Akkor ne rots el az enyémet, és vegyél részt a rendezvényeimen! VIP jegyet kapsz, ill. grátiszba:
- 1 db eldobható nylon kabát (bokáig érő) a dobálózásra
- 1 pakli káromkodó kártya a szópárbajra
- 1 sisak, 1 mellkasvédő, 1-1 pár könyök- és térdvédő a rugdalózásra
Visszautasíthatatlan ajánlat!
..és akkor most énekeljük el közösen,hogy ♪♪
hulllll a peeelyheeessss fehéééér hóóóóó..♪♪♪
♪♪
Egyet értek. annyit javítanék:
nem az évnek azon a néhány napján kéne a szeretetet hangoztatni, hanem az összes többin GYAKOROLNI.
... én nem kértem, hogy úgy érezzzzzz.... én bírom, hogy ki ilyen, ki olyan... Nincs ezzel gond... hm... legalábbis nekem. :))
Figyi, én mondtam, hogy én a hétköznapokat is szeretem.... és a karácsonyt is...
... ettől még mindenki úgy érez, ahogy jó neki, ami boldoggggááááá teszi, mert az azért fontos gondolom mindenkinek! :))
egyebkent ne vedd szemelyeskedesnek, de pont egy ilyen baratnom miatt utaltam meg a karacsonyt.
Annyira nyomta azt az egesz dolgot, elvarta volna, hogy mindenki ugy erezzen iranta mint o, es akkor eloszor is elkuldtem a jo budos francba, jo hosszan (igen, pont karacsonykor mert akkor tetozott), masreszt vegleg megutaltam.
Hadd dontsem mar el en, hogyan unneplek.
Le a kalappal.
Es tenyleg kivetel vagy.
Altalaban azok akik bizonygatjak milyen boldogan elnek meg minden napot, csak vagynak erre.
Amiota egy ilyen ember aki maga volt " the happiest person of the Earth" allandoan, ongyilkos lett, majd a csaladjatol megtudtuk, hogy ez volt a 8. kiserlete, en aprocska fenntartassal fogadom az allando pozitivsagot sugarzokat.
De abszolut elhiszem, hogy te kivetel vagy, es barcsak tobb lenne beloletek.
"neked " muszaj" karacsonyt unnepelni, meg boldognak lenni (kihozni belole a maximumot"
Neeeeeeeeeeeeeeem, nekem muszáj minden napot megélni, és minden nap - amennyire lehet - boldognak lenni, és kihozni belőle a maximumot! A karácsony az csak egy ürügy, hogy mééééég egy kicsit boldogabb lehessek! (genetika asszem, anyum is ilyen kis gázos...) :))))
Köszönöm, szívemből szóltál. :)
És különben is, ez azok fóruma, akik nem szeretik a karácsonyt. :D