Covid-gyógyszer, Favipiravir tapasztalatok (beszélgetés)
Náthára orvosi vizsgálat?
Melyik országban lehet még náthával igénybe venni? Rokonom Amerikában kagylótól kapott ételmérgezést, vendéglátója is, 3 napig kinyúlva feküdtek otthon. Nuku orvos, Paracetamol.
Sziasztok!
Nem favipavirral kapcsolatos,de elkaptam a covidot 4 hettel ezelott.Elso nap volt csak làzam,utána gyengeség köhőgés és orrfolyàs(na meg elment az ízlelésem és szaglàsom)Levegőt végig kaptam,nem fulladtam,viszont még mindig köhögök és már nagyon unom:( Szerintetek ez normális?Inkább szárazan,de néha hurutos.4 hét utàn normális a kohoges vagy ijedjek meg?:(
"Szerinted normális dolog ha valaki/valakik/ hosszú napokon keresztül nem jut "telefonos" alapellátáshoz,sem?"
Nem normális. Nem az orvosok hibája az, hogy kevesen vannak. Sokkal inkább a kormányé. Ha több orvos lenne, kevesebb betegre jutna egy orvos. Van olyan köztük is, aki nem végzi kellően a munkáját, mert kivételek mindig vannak.
Vajon a háziorvosi rendelőkben minden a betegekért folyik? Szerinted normális dolog ha valaki/valakik/ hosszú napokon keresztül nem jut "telefonos" alapellátáshoz,sem?
Ne légy elfogult,csak azért mert van orvos ismerősöd.Rengeteg probléma van az alapellátásban és sokan már súloysabb állapotban kerülnek a kórházba.A tapasztalat azt mutatja,hogy a családtagok ápolják,gyógyitják a betegeket,ha szerencséjük van persze és vásárolják a rengeteg vénynélküli gyógyszert.
Felesleges írnod azt ,hogy nem igy van ,mert nyitott szemmel járok a világban.
Sajnos nem mindegy ki ,hol él és mennyire közel a körzeti orvos.Erről írtam,hogy valóban problémák vannak és bizony irigylésre méltó az ellenkezője.Szomorú ez...
Igen,a kórházak sürgősségi ellátásán emberfeletti munkát végeznek.tapasztaltam.
Ne kérdőjelezd meg az orvosok munkáját, ők tudják mit csinálnak. Nekem sok orvos ismerősöm van és ha a többsége a társadalomnak annyit kellene dolgozzon, mint nekik most, akkor átgondolnád a másfél hét időközt.
A munkaerőhiányról nem is beszélve, hogy nincsenek orvvosok, mert külföldre mennek dolgozni. Vajon miért? Nem becsülik meg őket és a hiányt lehetne pótolni szakképzett migránsokkal. Ebben az egy dologban támogatom a migrációt.
Kényelmes? Én nem jutottam betegen 1,5 hétig orvoshoz,jobban mondva,hogy kommunikáljak egy orvossal.
Biztosithatlak,hogy nem volt "kényelmes".
A doki az NAC-t ajánlja ( + glicin). Ebből napi 1000 mg-ot ajánl. A Mucoprontnak más a hatóanyaga.
Az NAC erős antioxidáns, kell a glutationképződéshez.
Csak leírtam, amit máshol is olvastam...
Nézd meg ezt a videót !
Sziasztok!
Csütörtökön pozitív lett a tesztem, relatív enyhék a tünetein, tüdő közelébe sem jutott a ragály. A házidoki sem igen volt a Favipiravírral kapcsolatban nagyon magabiztos, tehát a lényeg, hogy enhe tüneteknél (nem romlik semmi) van-e értelme beszedni? Köszönöm. (Férfi, 50, 10 kg túlsúly (175cm) és semmi más)
Én csak itthon tudom megvenni, ha kapható. Tervezem, hogy legyen itthon 4 napi adag. Még nem kérdeztem meg, van-e a patikában.
Állítólag ez (is) kell a gyógyuláshoz.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Covid légúti tünetek nélkül, hőemelkedéssel. Szednétek a Favipiravirt?
- Ha Favipiravirt írt fel az orvosod