Covid légúti tünetek nélkül, hőemelkedéssel. Szednétek a Favipiravirt? (tudásbázis)
Köszi 🙂
Többségében nem váltom ki a gyógyszereket. Az e recept miatt gondoltam, hogy látja, de nem szokott probléma lenni belőle.
Ha tudom, hogy lejelentik akkor jeleztem volna, hogy ne írja fel. Nem kérdezett meg.
Akkor is tudni fogja, mert megnézi, amikor a jelentést megcsinálja. Azok nyilván nem kerülnek bele, amelyek nem lettek kiváltva, ezáltal (feltételezhetően) szedve.
Nem azért mondom, mert szedni kellett volna, csak egy háttérinfó lesz :)
Kétszer is sikerült elkapnom a covidot!
Első alkalommal,még se vakcina se favipiravir nem volt.
Másodjára már minden volt,de valahogy nem kaptam favipiravirt.
Emlegette a dokim,hogy van ilyen gyógyszer, de aztán végül antibiotikumot írt fel.
A kérdésre a válasz,hogy beszedném e?
Hát nem tudom...
De ugye nem mondtad azt, hogy szedted? Egyetlen gombnyomással meglátják, hogy nincs kiváltva. Amit felhőbe küldenek, annak utána is tudnak nézni.
A Favipiravir időszakosan jelentéskötelezett a felíró orvosnak. Ha akkor megnézi, rongyot csináltál a szádból.
Másfél-2 hete kaptam el a fertőzést, nagyon enyhe tünetekkel. Semmi láz, semmi hőem. Az én orvosom nagyon hisz benne, erőltette, de saját felelősségre elutasítottam. Nem akartam beszedni, azon oknál fogva, hogy szétcseszi a vérképet, főleg a májfunkciót.
Annyira nem új gyógyszer egyébként, Japánban 8 éve használják, miután kifejlesztették influenza ellen.
Én nem tudom, hogy mi van benne.
És ha az is tartalmaz olyat, ami beépül és majd 1-2 év múlva jönnek elő a mellékhatások? És ekkor már nem is fognak arra gondolni, hogy attól van, hanem azt mondják, hogy krónikus beteg.
Azért azt tudni kell róla, hogy a betegség minél koraibb szakaszában érdemes bevetni. Ha már előrehaladott szövődményes, arányosan csökken az antivirális hatása.
Ez nem korteskedés mellette/ellene, csak esetleg billenthet azoknál, akik bizonytalanok.
Mert ha azért nem oltatta magát, mert kísérleti az oltás, akkor nem értem, hogy miért akar beszedni egy kísérleti gyógyszert.
Én elfogadom, csak kettő számomra nem lenne konzisztens.
További ajánlott fórumok:
- Ha napközben hőemelkedésem van, lehet jele a terhességnek?
- Tartós hőemelkedés minek lehet a jele?
- Jól tudom, hogy a hőemelkedés 37,5-nél kezdődik?
- Covid-gyógyszer, Favipiravir tapasztalatok
- Van-e a pollenalleriásoknak napközben hőemelkedése? Még milyen tünetekkel jár pollenallergia?
- Mire utalhatnak ezek a tünetek? Szédülés, kéz-láb és gyomorremegés, légszomj, gyengeség, rossz közérzet, néha hőemelkedés, erős szívdobogás.