Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » CMV fertőzöttek figyelem! fórum

CMV fertőzöttek figyelem! (beszélgetés)

11. Betticsek (válaszként erre: 7. - Kiraanyu)
2012. febr. 18. 11:11
Egy orvos, felelőssége teljes tudatában, ha ilyet ki mer jelenteni... Nevetséges. Gyűlölöm az okoskodó barmokat. Másrészről viszont jó, hogy felhívta a figyelmed erre a vírusra. :)
2012. febr. 18. 11:09

Mindenképp csináltasd meg!!! Az én kisebbik babám szinte minden tünetet produkált, ami e betegség velejárója. Azért nem árt tudni, hogy mire számíthatsz. Ez nem az a dolog, amiről jobb nem tudni. Én bárcsak hallottam volna róla akkor, amikor várandós voltam. Azt sem tudtam, hogy van ilyen.

Én nem emlékszem, hogy volt-e tünete, vagy sem. Többször voltam megfázva a terhesség alatt.

Az egészségügyről pedig tudnék mesélni milyen botrányos itt nálunk, mert legalább 5 kórházba vagyunk hivatalosak havonta mindenféle kontrollokra. De szerintem nincs rá szükség, mindenki tudja jól, hogy mit kell elszenvednünk, mert ők a fizetésünk feléből élve, keveslik az összeget. El vagyok keseredve azon, ami itt folyik, de mindegy.

9. kiraanyu (válaszként erre: 8. - Iszti76)
2012. febr. 16. 22:42

Azt tudom, h sajna ezt a fertőzést nem lehet kezelni.

Na, de jobb tisztában lenni a dolgokkal szerintem!

És igen, Arra is emlékszem, h tünetmentes is lehet a lefolyás, nekem az lehetett mindhárom....mer semmit nem érzékeltem, nem is voltam beteges típus....

Én mindenképp megcsináltatnám a vizsgálatot.

Ha a nődoki v házidoki nem ad rá beutalót, ANTSZ-be kb.1-2 ezerért megcsinálják. Én szeretnék tistzában lenni Vele, ha ilyen gyabú merülne, merült volna föl.....

Drukkolok Nektek, h minden ok legyen!!!!!! :-)

8. Iszti76 (válaszként erre: 7. - Kiraanyu)
2012. febr. 16. 09:57

Úgy tudom, hogy akár tünetmentes is lehet a fertőzés. Bár azt nem tudom mi a jobb...ha tudja valaki, hogy fertőzött, de nem kezelhető vagy ha nem is tud róla. :(

Az orvosom, szerintem csak "ránézésre" mondja, hogy cmv fertőzöttek vannak a suliban. Nem hinném, hogy csináltak vérvizsgálatot. Igazából azzal sem lennék sajnos előrébb, ha nekem csinálna most vérvizsgálatot. Kezelni nem lehet, sajnos gyógymód nincs. :(

7. kiraanyu (válaszként erre: 6. - Iszti76)
2012. febr. 16. 09:42

Hát, sajnos a magyar eü.-ről lehetne beszélgetni, elkeserítő a helyzet...... :-(

Nézz neten utána, mik a tünetek, mert nem emlékszem már, pedig anno nagyon benne voltam a témában.

Honnan tudja a doki, h CMV van a suliban?? A gyerekeknek vettek vért és kimutatta???

Neked meg nem akarnak??

Mindenképp ragaszkodj hozzá, h nézessetek ilyet, IgG-t és IgM-t is!!!!!

6. Iszti76 (válaszként erre: 5. - Betticsek)
2012. febr. 16. 08:33

Na ez az... nekem 2 fiam van és egyiknél sem néztek se cmv-t, se toxoplazmát. Most 23 hetes vagyok, én kértem a vizsgálatokat. Toxoplazmán átestem, de cmv-n nem. A háziorvos szólt, hogy a suliban van néhány cmv-s gyerkőc, vigyázzak nehogy a fiam haza hozza. Mégis, az alapvető higiéniás szabályok betartásán túl, hogyan lehet erre vigyázni??? Másrészt 1 hete fekszem betegen, persze csak homeopátiát kaptam és nem sokat segít. Vérvizsgálatot nem kért a doki, de így nem értem, honnan tudható, hogy ez nem cmv?! Van ennek a fertőzésnek valamilyen specifikus tünete?

A nagyobbik fiam koraszülött volt, 30.hétre született. Szerencsére minden jól alakult, egészséges 19 éves fiatalember már. :) Bizony az első időkben nem volt könnyű, sokmindenen mentünk át mi is. Nálam a toxaemiát nézték el, ezért kerültünk súlyos, életveszélyes állapotban a műtőbe. Az orvosom, aki akkor figyelmetlen volt, ma is praktizál!!! Na ez a magyar egészségügy...

5. Betticsek (válaszként erre: 4. - Kiraanyu)
2012. febr. 15. 22:54

Nagyon köszönöm. :)

Nekem soha egyik terhességemnél sem nézték. És ez botrány. Mindig besöprünk mindent a szőnyeg alá, mondván, ez a magyar egészségügy. Emiatt haltunk meg majdnem mind a hárman.

4. kiraanyu (válaszként erre: 3. - Betticsek)
2012. febr. 12. 23:32

Igen, tudom. :-)

Én a toxoplazmózison nem vagyok túl, de szerencsére nem okozott gondot, vigyáztam, ahogy tudtam és sikerült elkerülni ezt a vírust.

Első terhességem 30.hetében nézetett a doki ilyen vírusokat magzati eltérések miatt, itt derült ki, h a CMV-n, Parvovíruson és rubeolán túl vagyok szerencsére.

Drukkolok, h szépen fejlődjenek az ikrek!!!!!!

3. Betticsek (válaszként erre: 2. - Kiraanyu)
2012. febr. 12. 18:58

Isteni mázlid van. Remélem tudod. :)

Köszönöm. Remélem én is, hamar átvészeljük ezt a borzalmas időszakot. :)

2012. febr. 12. 14:37

Szerencsére Nálam nem volt ilyen.

Hál' Istennek, Én már a terhességek előtt átestem a CMV-n, így védett vagyok/voltam.

Sajnálom, h ez történt Veletek és remélem, h behozzák a "lemaradást" és egészséges felnőttek lesznek az ikrekből!! :-)

2012. febr. 12. 02:24
Keresek olyan szülőket, akiknél CMV fertőzés miatt következett be koraszülés!!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook