Hova lehet fordulni, ha a tetüvel fertőzött gyerek szülei nem tesznek semmit? (tudásbázis)
Sziasztok.. segítségre lenne szükségem!!
Tegnap este vettem észre hogy tetves vagyok 😭 munkahelyemen kaphattam el ..
Kérdésem az lenne hogy a serkéket hogy szedjem le magamnak??😭😭
Évente 1-től 3 éves koráig kell vinni a kötelező éves szűrővizsgálatokra.
Utána az óvodába szoktuk vizsgálni őket, majd következik a 6 éves oltás, akkor kell felhozni a gyerkőcöt.
Utána az iskolába pedig már ott szűrjük őket, ott is kapják meg az oltásokat.
Igen, ez a tökéletes módja a fertőtlenítésnek.
És esetleg lehet venni különböző spay-ket a matrac, ágyak fertőtlenítésérére.
ágyneműmosás, törölközőmosás, vasalás - ennyi elég, ha tényleg megcsinálják.
Majd ha a szülők is elkapják, akkor gondolkodnak!
Csak azt tudom mondani, hogy akkor ti jelezzetek a körzeti ÁNTSZ-nek.
De ez is olyan, sajna, hogy ha a gyerek fejét ki is tisztítják,de otthon nem történik teljes fertőtlenítés, ágynemű mosás stb..., akkor úgy is kezdődik előröl.
De hátha az ÁNTSZ-től(és az esetleges pénzbírságtól) megijed az anyuka.
Pedig de.
Nálunk legalábbis így van, mi erre odafigyelünk.
Aki olyan, azt kitiltjuk a közösségből.
Erre mi is gondoltunk...hgy a gyermek védelmisekkel is közölni kellene egy két dolgot...
Hát én is ettől tartok hogy nem érünk el semmit.Arra gondoltunk hogy megmondjuk két napja van hogy kitarakitsa a gyerek fejét!Addig meg nem hozza iskolába!!!!!!!!!!!!Meg kellene fenyíteni!
ÁNTSZ! Ne várjatok sulira, védőnőre tarthatatlan az állapot. Idegen a tetves gyereknek vannak jogai és a többi gyereknek, szülőnek? Komolyan hihetetlen.
Rendkívüli szülőin sem értek el így semmit, szóltok a szülőknek -ha eljönnek ugye-, és, vajon tesznek valamit? Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy eddig nem vették észre? Milyen szülő az, aki hónapokig nem veszi észre a gyerekén, hogy tetves??? Ez már milyen szintű elhanyagolás? A "drága szülőket" meg kéne fenyegetni a gyermekvédelemmel is.
Továbbra is azt mondom:
Nagy betűkkel kiírni a faliújságra, hogy tetű van az osztályban december óta és hogy figyeljenek a gyerekeikre, mert ha nem szedik ki a serkéket, akkor hiába kenik le a szerrel
További ajánlott fórumok:
- Ha a családban van fertőzött, de én tünetmentes vagyok, akkor tényleg nem tesznek karanténba?
- Pick Szeged felvágottak listeria fertőzöttek
- Létezik ma Magyarországon olyan elvonó, ahol fogadnak egy skizofrén, Hepatitis B és C-vel fertőzött gyógyulni vágyó drogost?
- Navon Mizu M400 telefon trójai vírussal fertőzőtt, hogyan lehet kiírtani?
- Hepatitis B fertőzöttel kapcsolat
- Végigfuttattam a víruskeresőt és -írtót: talált és írtott (trójai). Miért írja még mindig, hogy fertőzött a gép?