Citromos álom édesség alapanyagainak arányait leírnátok? (tudásbázis)
babapiskóta
4 dl tejföl
4 dl habtejszín
2 citrom lereszelt héja
1 citrom leve
9 evőkanál porcukor
gyümölcs a tálaláshoz
Felverjük a habtejszínt. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, a citrom héját és levét, vlamint a porcukrot, majd az így kapott krémet összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel. Egy 2-3 literes edénybe rétegezzük a citromos habot és a babapiskótát, de fontos, hogy az aljára és a tetejére krém kerüljön! A tetejét friss gyümölcsökkel díszíthetjük. Fogyasztás előtt 2 órát hűtőben pihentetjük.
Szia!
Én a duplájából szoktam de így is ilyen arányokkal elkészíthető
Sziasztok!
Szeretném elkészíteni a citromos álom nevű édességet, de ilyen arányban vannak alapanyagok:2 kicsi tejfök(300g összesen), 200ml hulala habtejszín, 2 citrom és 1cs. babapiskóta.
Az interneten nem ezek az arányok. Tudna nekem valaki segíteni? Ennyiből is el lehet készíteni?
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Főzési alapanyagok
- Magas vérnyomásra természetes alapanyagbol létezik e olyan szer amivel csökkenthető?
- Ki, hogy oldja meg a gluténmentes élethez szükséges alapanyagok finanszírozását?
- Kicserélnék pár alapanyagot a konyhában az egészségesebb életmódért. Mit ajánlatok?
- Ételekkel, élelmiszerekkel, sütés-főzési alapanyagokkal kapcsolatos kérdések, megjegyzések
- Tisztán növényi alapanyagokbók készült hajfestéket használt-e már valaki? Milyen tapasztalatok vannak?