Cipóban sült gerecsei csülök recept
A Cipóban sült gerecsei csülök hozzávalói:120g csont nélküli füstölt csülök,
800g liszt,
250g burgonya,
150g zsír,
20g élesztő,
10g só,
10g köménymag
A Cipóban sült gerecsei csülök elkészítési módja:
Előbb a kenyértésztához a lisztet átszitáljuk, előbb kis fészket formálva, a közepébe tesszük a sót, a megkelesztett élesztőt és a puhára főzött, átpaszírozott burgonyát. Az egészet kevés langyos vízzel és a köménymaggal összedolgozzuk. Körülbelül fél óráig pihentetjük, kelesztjük, majd négy egyenlő részre daraboljuk. Közben az előzőleg puhára főzött és már kicsontozott csülköt is négy egyenlő részre feldaraboljuk, majd - mint egy gombócba - a tészta közepébe helyezzük, így cipót formálva. A cipókat kizsírozott sütőformában még fél óráig pihentetjük, és közepes melegségű sütőben készre sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. jún. 8. 07:56
A cipóban sült gerecsei csülök elkészítési módja és hozzávalói.