Cilinderes kontaktlencséről tapasztalatok? (tudásbázis)
Szia Dorka,
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataid. Bízom benne, hogy összejön a szememre a lencse:)
Majd írok tapasztalatokat. Hátha te is visszatérsz:)
Sziasztok!
Én is lencsét hordtam 12 évig, aztán allergia miatt váltanom kellett szemüvegre, ekkor derült ki, hogy cilinderesre van szükségem.
Akkoriban (6-7 éve) nem volt még ilyen cilinderes kontaklencse, jó, hogy már van ebben is fejlődés.
A B&L lágy havi lencséjét használtam (softlens 66), néhány alkalmat leszámítva, mikor gyári hibás volt a lencse, semmi baj nem volt vele.
Na voltam ismét szemvizsgálaton. Meg kellett ismételni, mert múltkor fáradt volt a szemem. Péntekre meg is jön a próbalencse, akkor megyek betanulni, stb.
Baush and Lamb - pure vision toric
Ja amit sikerült kiderítenem:
Ofotértben októberben kötöttség nélkül ingyenes a szemvizsgálat.
Szia!Nekem is ilyen lencse kell, de nekem nagyon kicsi a szemgolyóm, így mindig elpörög benne a lencse.Ugye, ha nem jó helyen van már nem is láttam vele rendesen, viszont én mindig kaptam próbalencsét!
Én is csak havit tudtam kapni a már említett okok miatt, de egy próbát megér.Attól függ, milyen cilinder és milyen dioptria kell.
Nézegetem most is őket. Sajnálattal elfogadtam, hogy 0,75ös cilinderig van napi lencse. A kéthetesből is csak egy márkát találtam (J and J Acuvue). Na majd meglátjuk.
Megnézem amit te írtál, kiokosodva fogok menni:)
Ezzel tisztában vagyok. De nem mind1, hogy egyszerre mennyit dobok ki a zsebemből. A másik indok, hogy kényelmesebb lenne, nem fájna az orrom, stb.
Amúgy köszi, hogy írtál. És nehéz volt szemüvegről áttérni?
További ajánlott fórumok:
- Ha cilinderes a szemüvegem, mi van akkor ha nem cilinderes kontaktlencsét veszek?
- Kemény kontaktlencsét viselők! Milyen tapasztalataitok vannak e látást korrigáló eszközzel?
- Milyen tapasztalataitok vannak a kontaktlencsével kapcsolatban? Ajánljátok, vagy inkább nem?
- Egy hónapos kontaktlencse - tapasztalatok
- Van valakinek tapasztalata az ortokeratológiai (OK, más néven éjszakai) kontaktlencsével kapcsolatban? Hol foglalkoznak ezzel?
- Kinek milyen tapasztalata van a Purevision kontaktlencsével kapcsolatban?