Chilis/fokhagymás sült pulykanyak recept
A Chilis/fokhagymás sült pulykanyak hozzávalói:(2 személyre)
1 kg jó húsos-vastag pulykanyak
chilis/fokhagymás szósz
frissen őrölt fekete bors
só
2-3 ek. kókuszolaj
A Chilis/fokhagymás sült pulykanyak elkészítési módja:
A pulykanyakat 2-3 cm-es karikákra (a csigolyánál) összevágom. A chilis/fokhaymás szósszal, őrölt fekete borssal, sóval bepácolom és attól függően, mennyi időt tudok rászánni, hűtőben hagyom pácolódni. Most ez nem volt több fél óránál, de így is finom lett!:) Egy serpenyően felforrósítottam a kókuszolajat. A pulykanyakak mindkét oldalát jó alaposan átsütöttem, szép piros színt kaptak. Ekkor egy kevés vizet (lehet alaplé is, ha van kéznél) öntöttem alá és fedő alatt addig pároltam, amíg a nyakon lévő hús megpuhult. Ekkor levettem a fedőt és a nyakakat zsírjára sütöttem. A vízből (alapléből) inkább többször öntsünk alá egy keveset, hogy a végére ne maradjon alatta sok lé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. ápr. 17. 18:58
A chilis/fokhagymás sült pulykanyak elkészítési módja és hozzávalói.