Chiamagos kókuszgolyó recept
A Chiamagos kókuszgolyó hozzávalói:1 csésze kimagozott datolya
1 csésze kesudió
1 csésze édesítés nélküli kókuszreszelék (2 felé osztva)
¼ csésze chiamag
1 citrom reszelt héja
½ citrom leve
Tengeri só (opcionális)
A Chiamagos kókuszgolyó elkészítési módja:
edd konyhai robot aprítóba a datolyát, és daráld borsónyi nagyságúra. Add hozzá a kesudiót, fél csésze kókuszreszeléket, a chiamagot, és jól dolgozd össze. Szórd bele a citromhéjat, öntsd bele a levét, sózd meg, és további 1 percig keverd, míg a tészta kezd összeállni egy óriás labdává. Hengergess a masszából 18 golyót, és forgasd bele egyenként a megmaradt ½ csésze kókuszreszelékbe. Tedd mélyhűtőbe 15 percre. Ezután akár 1 hónapig is eltarthatod a normál hűtőrészben.
"Tipp: "
Fontos, hogy a datolya jó húsos, ragacsos legyen. Ha nem, áztasd forró vízbe 15 percre. Ha megpuhult, szárítsd meg, ezután már felhasználhatod.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. márc. 14. 09:36
A chiamagos kókuszgolyó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.