Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Chia­magos kó­kusz­go­lyó recept

Chia­magos kó­kusz­go­lyó recept

A Chia­magos kó­kusz­go­lyó hozzávalói:
1 csésze kimagozott datolya
1 csésze kesudió
1 csésze édesítés nélküli kókuszreszelék (2 felé osztva)
¼ csésze chiamag
1 citrom reszelt héja
½ citrom leve
Tengeri só (opcionális)


A Chia­magos kó­kusz­go­lyó elkészítési módja:
edd konyhai robot aprítóba a datolyát, és daráld borsónyi nagyságúra. Add hozzá a kesudiót, fél csésze kókuszreszeléket, a chiamagot, és jól dolgozd össze. Szórd bele a citromhéjat, öntsd bele a levét, sózd meg, és további 1 percig keverd, míg a tészta kezd összeállni egy óriás labdává. Hengergess a masszából 18 golyót, és forgasd bele egyenként a megmaradt ½ csésze kókuszreszelékbe. Tedd mélyhűtőbe 15 percre. Ezután akár 1 hónapig is eltarthatod a normál hűtőrészben.

"Tipp: "

Fontos, hogy a datolya jó húsos, ragacsos legyen. Ha nem, áztasd forró vízbe 15 percre. Ha megpuhult, szárítsd meg, ezután már felhasználhatod.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A chia­magos kó­kusz­go­lyó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook