Céget nyitottak a nevemre, hogyan tudom ellenőrizni? (tudásbázis kérdés)
e-cegjegyzek.hu oldalon baloldalt személykeresés.
Korábban nem tűnt fel nekem, hogy így is lehet keresni. Kipróbáltam, cégjegyzésre jogosultként hoz, tagként viszont nem. 🤷♀️ Érdekes
Nekem van fizetős cégfigyelőm, ha pirivben megírod a teljes neved, meg anyukádét akkor ránézek neked.
De szólok, akkor minden céges, egyéni vállalkozós dolgot látni fogok rólad.
És még valami, egyszer megnézem, FI-nak, nem vagyok ingyenes cégszolgálat!
Nem is emlékszem hogy volt-e ilyen valaha.
Az egyéni vállalkozóknak igen, de cégnek?
A cégnek székhelye van, oda küldözgettek régen, de évek óta cégkapu van.
Bárki nevére lehet "okosba" céget grundolni, ha nincs fizetős cégfigyelőd (ami könyvelőknek, ügyvédeknel se szokott lenni) és nem keresel benne magadra amíg nincs gáz sose jössz rá.
e-cegjegyzek.hu
Lehetsz egy cégkivonatot
Már amennyiben tudod a cég nevét.
De sztem felhívsz egy ismerős könyvelt vagy ügyvédet,ő bele tud látni ilyen adatbázisokba.
Azért van egy-két turpis ügyfél és én minden ügyvédért sem tenném tűzbe a kezem.
De tény manapság nem annyira jellemző hogy csak úgy céget nyitnak valaki nevére annak tudta nélkül.
Gondolom nincs fizetett cégfigyelőd ahol névre is lehetne keresni. Így az a legegyszerűbb ha nincs tucatneved, hogy rákeresel a nevedre, elég sok cég hirdet pénzes cégkivonatot, hátha lesz találat, amiből megtalálod a cégnevet/adószámot/cégjegyzék számot/székhelyet. Ezt az infót beírod az e-cegjegyzék keresőjébe és tök ingyen megnyithatod a cégkivonatot amiből látod hogy névegyezőség van csak vagy tényleg te vagy feltüntetve.
Ha tényleg te vagy akkor cégnév vagy cégjegyzékszám alapján cegközlöny oldala, ott most már nagy eséllyel fent vannak az eredeti céges iratok is, ott látod hogy ki írt alá helyetted, illetve melyik ügyvéd készítette az iratokat.
További ajánlott fórumok:
- A boltban ma nem ellenőriztem le a blokkot, így sajnos csak...
- Hogy tudom ellenőrizni, hogy amit kibérelek szállást, "tiszta"?
- Szolárium üzemeltetésére milyen előírások vonatkoznak jelenleg? Ki ellenőriz, és mit?
- Óvoda választásakor mennyire veszik komolyan a lakcímet? Ellenőrizhetik-e, hogy életvitelszerűen ott lakunk-e?
- Hol lehet ellenőrizni, hogy a TB-s igénybe vett orvosi kezeléseink valósak-e?
- Meg tudná valaki mondani nekem, hogy a 2005-ös évet ellenőrizheti-e még az APEH?