A boltban ma nem ellenőriztem le a blokkot, így sajnos csak... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Így igaz.
Én a heti bevásárlásnál a Lidl-ben mindig átnézem a blokkot.
Ha esetleg valami eltérés van (nem az az ár, nem az a termék) szó nélkül korrigálják.
Így van. Nálam is az az elsődleges, hogy bármikor képes legyek tükörbe nézni.
Ha valaki szándékosan "téved" a másik kárára, lelke rajta, neki kell elszámolnia vele.
Ha zsinórban téved, mert túl sok a meló, nem bírja a terhelést, túlvállalta magát: keresni kell egy könnyebb, kevésbé terhelő, általa is hiba nélkül teljesíthető munkakört, munkahelyet, és rögtön helyére kerülnek a dolgok.
Pár évvel ezelőtt csak késő este jutottam odáig, hogy a kis házi könyvelésembe felvezessem, hol, mire, mennyit költöttem. Akkor derült ki, hogy 1000.- Ft-tal több van a buxámban, mint kellene, és azt is tudtam, hogy csak a coop-ban fizettem akkora bankóval, hogy... kis kezdő pénztáros csaj volt a kasszánál, másnap visszavittem, kerestem az üzletvezetőt... a kis pénztáros csaj sírva fakadt, nem gondolta, hogy bárki is visszaviszi.
Ezek után már meggondolom, kell-e nekem ennyire becsületesnek lennem?
Meglepően gyakran szokott ez velem is előfordulni, pl több ugyanolyan termék és egyik nem csippan, túl gyorsan húzza gondolom, de egyszer egy baromi nagy termékkel is így jartam a Tescoban (még amikor jártam oda) a végösszegből tudtam hogy valami lemaradt, 8000-rel fizettem kevesebbet, mivel utálom a Tescot, annyi embert átvágnak, kussoltam, a kasszásnak sem lehetett belőle baja, hisz be sem került a cucc a gépbe, így elszámolásnál nem bukott ki.
Mostanában önkiszolgáló kasszázok ahol lehet, így könnyebb figyelni az árakat, darabszámot és hogy ami csippan az tényleg az-e.
Vissza szoktam vinni, ha úgy alakul, hogy van időm és nem zárt be 2 napra a bolt.
Egyszer egy hentes büdös csirkemellet adott, amit persze csak otthon vettem észre. Visszavittem és azt mondta, hogy ez nem romlott, csak melegen folpakkozzák le és bepálik, de semmi baja. Visszaadta a pénzt egyébként és normális volt, de szerinte simán megfőzhettem volna;)
Előfordul nem is egyszer, de én csak otthon veszem észre. De át is vágnak, elég sűrűn, tényleg ki vannak a csajok. Ezért irtam alább, hogy nem szoktam reklamálni, de azt a néhány általuk kihagyott dolgot sem viszem vissza, nem nagy értékű dolgokat vásárolok,nagy kár nem ér egyikünket sem, mindent összevetve 0 az egyenleg . ( az 52 hszben irtam a tormát és a virslis rácsost 249 - ill 240 Ft )
tegnap pl 2 fokhagymát számoltak az l helyett, otthon vettem észre, de nem szóltam miatta )
Ez rataban ki van adva, hany visit meg retket kell csalni....
Fizetes utan atnezzuk, es nem kell felrobbannni, halami rossz. Te amugy visszamesz, havalmit nem fizettel? Vagy szopja be a budos multi?
En a piacon kozvetlen vagotol egyszer kaptam vackot. Elnezest kert, a hutojuk elromlott. Vissza se szamlaztuk. Egy het mulva masikat kaptam.
Ha budos, vidd vissza!
a rekord magas infláció hatásos ellenszere a rekord magas áfa..-)
De lehet, hogy én nem értek hozzá..-)
Részemről a téma lezárva. Most is csak azért jutott eszembe ez a közel 2 hónapos történet, hogy megszületett ez a fórum.
De ahogy elnézem, mással is előfordult már hasonló, nem egyedi esetről beszélünk. És nem lehet mindent a fáradságra fogni.
Ha én is úgy könyveltem volna az ügyfeleimnek, és majd fizeti a bírságot zsinórban... réges régen még a határból is kizavartak volna.
Igen, lehetnék figyelmesebb. Ha nem ilyen naponkénti áremeléses, inflációs időszak van, egész biztosan még ott megnézem a nyugtát. Több mint 30 éve vagyok a coop törzsvevője, még sohasem tapasztaltam ilyet.
Csodálkoztam akkor is, hogy hoppá, megnézem otthon szemüveggel!!! hogy minek is ugrott meg ennyinek az ára??? Akkor szembesültem a tényekkel.
Bocs! Osztani a tanácsokat én is tudnám így utólag, de akkor bizony már örültem, hogy hazaértem, hogy felcuccoltam a másodikra, hogy én azért a "rongyos" 800 ft különbözetért még egyszer lemásszak az emeletről, visszatipegjek és haza... legyen vele boldog!
Mindenütt leterheltek az alkalmazottak, mert minden munkáltató még a lelket is kihajtja belőlük, de ne akard már nekem bemagyarázni, hogy minden bolti eladó angyalszárnyakon röpdös.
Egyébként van a városban másik üzlete is a coop-nak, azóta oda járok, a törzskártyám ott is elfogadják. :))
Nyugi, én minden nap a legközelebbi spárban vásárolok és kiegyenlitődik, ahányszor becsapnak, illetve valamit nem számláznak, amit kiraktam a pultra. Arra tényleg nagyon kénynesek, ha az ember reklamál ill. valamit visszavisz; jzk stb. Az én ügyeim olyan szinvonaluak, hogy a mult héten egy tormát nem számoltak, de egy virslis rácsost viszont 2x.
Add össze meglátod a végeredmény O lesz
Sajnos ez van.
A lidl-ben és a pennyben is van 1 kg-os csirkemell. Nem tudom, hogy hol tárolják, mikor kapják meg és ehhez képest mikor rakják ki, de számtalan volt olyan, hogy otthon kibontottam a a csomagot és drukkoltam, hogy le tudjam mosni a szagot róla.
Kisboltban nem szoktam húst venni.
Piacra már sokszor vittem vissza büdös húst, még füstölt csülköt is...
Már évekkel korábban, az árstop előtt is ilyen eljárás volt. Megígérzem barátnőmnek, hogy veszek laktózmentes sajtot. Már reggel nem volt. Az ígéret szép szó, gondoltam, megveszem másutt, a különbözetet lenyelem. Nem volt.
Bedühödtem, írtam az ügyfélszolgálatnak. Udvarias válaszban felvilágositottak, hogy tőlem 250 km-re, másik üzletben van. Penny, kösz.
Ennek javarészt az az oka, hogy fáradtak, túlterheltek. Ott is munkaerőhiány van, ráadásul időre kell teljesíteniük.
Pont olyan emberek, mint te vagy én, csak nekik más a munkájuk, de ők sem úgy kelnek fel reggelente, hogy megnyerjék a ki tud több embert átbaxni versenyt.
És igen, lehetnél figyelmesebb, végül is a saját érdeked, hogy ne fizess többet. Nem csak neked, mindenki másnak is.
További ajánlott fórumok:
- Hogy tudom ellenőrizni, hogy amit kibérelek szállást, "tiszta"?
- Szolárium üzemeltetésére milyen előírások vonatkoznak jelenleg? Ki ellenőriz, és mit?
- Óvoda választásakor mennyire veszik komolyan a lakcímet? Ellenőrizhetik-e, hogy életvitelszerűen ott lakunk-e?
- Hol lehet ellenőrizni, hogy a TB-s igénybe vett orvosi kezeléseink valósak-e?
- Meg tudná valaki mondani nekem, hogy a 2005-ös évet ellenőrizheti-e még az APEH?
- Hol tudnék 5-6 XL-es esőkabátot vásárolni? Óriásboltban sajnos nem nagyon kapok.