Céklás káposztasaláta recept
A Céklás káposztasaláta hozzávalói:1 fej édeskáposzta
kb. fele mennyiségű cékla
1 fej hagyma
ecet, kókuszzsír
babérlevél, só, köménymag, xilit
A Céklás káposztasaláta elkészítési módja:
A szálasra vágott hagymát a köménymaggal a zsíron megdinszteljük. Rátesszük a gyalult káposztát, sózzuk, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a zsülienre vágott nyers céklát. Addig pároljuk, hogy a cékla és a káposzta még roppanós maradjon. Ecettel, xilittel, borssal ízesítjük, egy kicsit összemelegítjük, hogy egyöntetűen szép bordó legyen.
Hűtőben napokig eláll.
Tehetünk bele almát is.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. júl. 24. 06:33
A céklás káposztasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.