Céklalé okozhat hasmenést? (tudásbázis)
nem,en szoktam inni es sosem okozott semmifele problemat!
Köszönöm a válaszod :)
igazad van. a testünk változik
Meg kell figyelni mit birsz.
En is kuzdottem, es most a munkatarsam is, meg a regi.
Nekem meg 100 eve nem volt bajom, de most tele a pofam kiutessel, ragyakkal.
Carni kell Ra, meni az eleteben tovabb, es elmulik.
Most mar oreg vagyok, csak par deci savanna levet iszok (es k-val helyes).
En 1-2 litert is megiszok, es nem kspoj hasmenest, csak pirosat pisiltem, mintha Vere's lenne.
Igazad van. nálam ez nem játszik: egyáltalán nem szokott menni a hasam
Aki hajlamos rá, annak bármitől is lehet.
Ezek mind meglehetősen magas rost tartalmú ételek, nem meglepő, hogy egy kicsit meghajtott. Amíg megy a hasad, addig egy kicsit csökkentsd le a rost bevitelt.
Sebaj, most már ezt is tudod ;)
igen, ez lehet a baj...túlzásba vittem :) amúgy évek óta szoktam a levekbe tenni és nem volt hasonló élményem.
Szerintem sokat ittál belőle. Én szoktam inni , de egyszerre maximum féldecit. Sokan viszik tőlünk a céklát és a levet is, még senki sem mondta hogy meghajtotta volna.
engem nagyon meghajtott, 1-2 óra alatt... soha többet.
Végülis igen :) igy is lehet nézni...
A kúra kezdete óta aktivabbá vált az emésztésem, de a produktummal nem volt probléma...
Mi a baj? Hirtelen drasztikus változás volt és ez megzavart.
Lényegében a tisztító kúra elérte a célját. Akkor mi a baj?
A cekla max esssinezotest okoz.
Köszönöm :)
Eddig nekem sem volt semmi bajom tőle. Mondjuk tegnap kb. 4 dl-t ittam, ami kicsit talán sok volt.
Egy barátnőm makrobiotikával foglalkozik és ő irta, hogy ez előfordul, ha sokat iszunk hirtelen...
Nem igazán ittam / ettem semmi extrát. Barna rizs volt és falafel, salátával.Eddig nekem sem volt semmi...A búzafülét is jól birom, zöldeket...
Ne aggasszon, az emésztés 24 óra. Ha le van lassulva az emésztőrendszered, ennél csak több lehet. Van aki hétfői ebédjétől, pénteken szabadul meg, mert annyira le van lassulva az anyagcseréje. Nyugyi :) A piros szín természetes.
A céklának enyhe hashajtó hatása van, de elvileg nem a "nem jutsz el a wc-re" típusú.
Nekem mondjuk semmi ilyen hatása nincs, de simán lehet, hogy te érzékenyebb vagy rá, vagy alapban nincs a szervezeted hozzászokva még az új étkezési szokásokhoz.
Ha nem romlik a helyzet én nem aggódnék
Én turmixolom a céklát, és sok minden mást is. Semmi bajom tőlük. Imádom. Mit ettél vagy ittál, ami nem passzol a céklával? Tejes dolgot esetleg? Nem mindenki bírja.
Sziasztok,
Az elmúlt napokban elkezdtem egy tisztitó kúrát, ami abból áll, hogy frissen préselt leveket iszok a nap folyamán étkezésekhez, vacsora helyett.
Tegnap délelőtt ittam 2 dl céklát 1 dl almával és ezt megismételtem délután is...Estére hasmenésem lett, ami ma is tart még...
Tegnap a vizelet és a széklet is piros volt (ettől nem rémültem meg), de az, hogy még ma is tart kicsit aggaszt.
Tapasztalatok céklalével?
További ajánlott fórumok: