Burgonyás túrógombóc recept

50 dkg burgonya
50 dkg túró
1 tojás
15 dkg liszt
1 evőkanál zsír
2 dl tejföl
só
A Burgonyás túrógombóc elkészítési módja:
A tisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, szétnyomjuk, és hagyjuk kihűlni. Ezután összemorzsolt túrót, lisztet, tojást és sót teszünk bele, az egészet jól eldolgozzuk, s kissé ellapított gombócokat formálunk. A gombócokat forró zsírban megsütjük, kizsírozott tűzálló tálra tesszük, és sütőben megpirítjuk. Forrón, tejföllel tálaljuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. nov. 18. 11:17
A burgonyás túrógombóc elkészítési módja és hozzávalói.