Eladtam egy autót, de a vevő nem íratta át időben, lehet belőle problémám? (tudásbázis kérdés)
Amit most eladtunk, már tovább is adták, és elvileg az új tulaj át is íratta. Ezt elárulták az okmányirodába.
Remélem a büntiket nem rajtunk akarják majd behajtani annak ellenére, hogy bejelentettük, leigazoltuk, stb...
Ha neked meg van az bejelentésről a papírod, akkor téged nem érint már semmi.
Ha az új tulajdonos nem íratja át x napon belül (azt hiszem 15 nap), akkor őt fogják megbüntetni.
Ha esetleg sokáig nem íratják át, akkor te kérheted a forgalomból a kivonását, amiből szintén neki lesz gondja, bár ha jól értem, akkor ez az autó amúgy is ki van vonva a forgalomba, hacsak nem a jogsidat vonták be...
Elfogadják.
Mi most január 11-én adtuk el az egyik autónkat. Az új tulaj 13-án 18-án kétszer és 19-én is matrica nélkül flangált az autópályán. Jöttek is a csekkek.
Mi bevittük a kormányabláknál kapott doksit és mondták, hogy már nem kell vele foglalkoznunk, és még egy fog jönni.
Remélem így lesz;)
Ha időben leadtad az adás-vételi szerződést, semmi problémád nem lehet belőle, ne aggódj.
Egy " különleges " eset van, amikor az autó üzembentartónál volt, a te tulajdonod, de eladtad. Nálunk az volt, hogy az új tulaj kiment az autópályára matrica nélkül és rajtunk akarták bevasalni a büntit. Nem igaz, hiszen az üzembentartói szerződés a tulajdonos és az üzembentartó között van. Ha új tulaj van, akkor a régi üzembentartói szerződés megszűnt, semmis. Csak ezt az autópályafelügyelet nem akarja elfogadni. Aztán persze mégis elfogadják, úgyhogy még ebből sem lehet probléma. Ha máshol nem, akkor az okmányirodákban pontosan tudják, merre hány méter.
Gondolom roncsként adtad el.
Én még olyat nem hallottam, hogy baleset miatt elveszik egy gk. forgalmiját. Totálkáros lehet, de azt már roncsként értékesítok...vagy rosszul tudom? A baleset helyszínén a jogosítványt vonhatják be, nem a forgalmit.
Sziasztok kedves hoxa-sok!
Balesetem volt az autómmal melynek következtében elvették a forgalmit a helyszínen majd le kellett adnom a rendszámot.Igy ideiglenesen kivonták hivatalból. A szóban forgó autót eladtam adásvételi szerződéssel amit határidőn belül bejelentettem a hivatalba .
Kaptam egy végzést melyben értesítettek hogy a vevő nem íratta át a nevére így eljárás indult ellene.
Kérdésem az lenne hogy mi van ilyenkor ? Megbüntetik?
Nem igazán érdekel hogy miért nem íratta át ,de tartok tőle hogy rámjönnek veszekedni ,százan
Köszönöm hogy elolvastad.
További ajánlott fórumok:
- Vegyél el belőle 10-et
- Ha apródon eladtam s az illető vállalta, hogy ajánlás nélkül küldjem el a csomagot, mi a bizonyíték hogy tényleg megkapta vagy sem?
- Adóbevallás: örököltem egy ingatlanrészt, amit eladtam. Hova kell ezt beírni?
- Öt millióért eladtam a házam és 4 mill.-ért nyaralót veszek, mennyi lesz az adó és illeték?
- Hogyan kell utalni az ebay-nek a jutalékot ha eladtam a terméket?
- Teszvesz. Ért valaki hozzá? Eladtam egy terméket, mi a teendőm ezek után?Hogy és mennyit kell fizessek a teszvesznek?