Büntetés-ledolgozása (beszélgetés)
ha még érdekel valakit a szabálysértés ledolgozása, elmondanám, hogy ez nem reális lehetőség: történetesen 40 fokban jól megnéztem, hogy nem jön semmi, így a stop táblánál a lassítás után kikanyarodtam. Sajnos eszembe sem jutott, hogy a bokrok mögött lesben áll egy rendőrautó.45 éves szabálysértés és balesetmentes vezetés után így jártam: 5000.-Ft szabálysértés, de mondták, ledolgozhatom. Tekintettel az 51500.-Ft-os nyugdíjamra, kiváló lehetőségnek ígérkezett 6 óra munkával 5000.-Ft megtakarítás.Csakhogy: előtte 3200.-Ft-ot ki kell fizetni egészségügyi alkalmasság magállapítására, függetlenül meglevő mindenfajta leletemtől.
Vagyis: a 6 óra munka 2800.-Ft-ot jelentene az 5000.-Ft helyett./400.-Ft-os órabér!Az utánjárás az nem gond)
Nyilván, inkább megpróbálok eladni valamit, és kifizetni, mert ha az 5000.-Ft is gondot jelent, akkor a +3200.-Ft is(51500.-Ft nyugdíj diploma és 8 szakma gyakorlatával, ami 62 évesen 39500.-Ft volt
Köszönöm a segítséget.
Elismertem,hogy hibáztam, annyi ideig álltam meg,míg berohantam egy kisboltba vizet venni,mert kicsit rosszul voltam,( másnap szültem meg a babámat),amikor mentem az autóhoz,akkor láttam a táblát,ami a járda felől lehetett csak látni,hogy az ott rokkant parkoló, és az útra sem volt felfestve a jel, a kocsin sem hagytak semmi cédulát.
Szabálysértési bírság esetén, a határozattal, (de ez a helyszíni bírságra is ugyanígy vonatkozik) kell felkeresni az illetékes munkaügyi központot a kézhezvételtől számított egy hónapon belül. Ők azok akik egyeztetve az önkormányzattal a közmunkát intézik.
Napi hat óra munka kivált 5.000,-Ft bírságot.
Nem az önkormányzatnál? Ezt nem tudtam.
Igen, én is azt hallottam, hogy készségesek és rugalmasak.
Ha 30 napnál nem régebbi a büntetés,akkor a területileg-lakcímed szerrinti- munkanelküli hivatalnál kell jelentkezni a büntetéssel és igazolvanyoddal,h ledolgozd...készségesek azt illetően hogy mikor érsz rá,és h közel legyen neked...
Sajnos nem is olyan régi tapasztalat:-(
Ja, és egy ismerős kis srácot pedig azért büntettek meg, mert nyitott boros üveg volt a kezébe. Hiába nem mutatott semmit a szonda, feljelentették, és szabálysértésért 5 ezer Ft-ra megbüntették (mert még nem volt semmi mögötte) 1 napot kellett volna közmunkáznia.
És olyat is hallottam, hogy egyéb pl. büntetőperben is lehet közmunkát vállalni, de csak ott helyben, mert később a pénzbírság nem váltható át.
Nem igaz!
5 ezer Ft/nap volt. Még főállásnak sem lett volna rossz:)
Ha jól emlékszem 6 napot dolgozott.
Nekem egyszer csak jött az okmányirodától, hogy melyik napon adjam le a forgalmit, mert nem fizettem ki a büntetést gyorshajtásért. Nem volt mit tenni, azonnal befizettem. De akkor is nyertem fél évet kamatmentesen:)
Szerintem azt önkormányzat válogatja. Nem lehet azt mindenhol ledolgozni, az biztos!
Simán ledolgozható!
Be kell menni az Önkormányzathoz és lebeszélni. A tornatanárom gyorshajtásért lett megbüntetve és ledolgozta hétvégeken az Állatkertben a büntit. Nagyon élvezte:)
De Zebi, közmunkával megfizethető.