Bulgur céklával,dióval recept
A Bulgur céklával,dióval hozzávalói:40 dkg cékla
20 dkg bulgur
3 ek. olaj
4 dl víz
1 csapott tk. só
2 gerezd gerezd fokhagyma
5 dkg dió
A Bulgur céklával,dióval elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a céklát megmossuk, egy papírtörlővel leszárogatjuk, sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk, a tepsit a sütőbe tesszük, és kb. 40 perc alatt megsütjük (attól is függ, mekkora a cékla, villával menet közben ellenőrizhetjük, de nem kell péppé puhítani). A diót illatosra pirítjuk egy serpenyőben, majd ha kihűlt, egy éles késsel durvára vágjuk. A bulgurt a fokhagymával egy kis lábasban forró olajon átforgatjuk. Amint van illata, felöntjük a vízzel, és forrás után hozzáadjuk a sót, lehúzzuk a tűzről, és lefedjük. Miután megsült a cékla, egy villára tűzve meghámozzuk, és lereszeljük nagylyukú reszelőn. Ezután már csak össze kell keverni a céklát, a diót és a bulgurt.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2018. dec. 27. 18:11
A bulgur céklával,dióval elkészítési módja és hozzávalói.