Büfé üzemeltetése milyen kötelező kiadásokkal jár? (tudásbázis)
Szerintem a könyvelőn nem érdemes spórolni, kérj többtől árajánlatot, és nézd meg jól, kit bízol meg.
A többihez nem értek, sose dolgoztam vendéglátásban.
Köszönöm, nem a mustár ára érdekel, és nem is a nyitásig felmerülő költségek, hanem az üzemelésnél felmerülők...
Pld. könyvelő 10 ezer, fél évente rágcsálóirtás x ft... ilyen-olyan kötelezően teendő dolgok ismét x ft...
Mi az ami az adón-járulékokon kívül viszi a pénzt... ?
Szoval a kötelező állam felé fizetendő költságekkel tisztában avgy, mással meg nem
Nem vágnék bele a helyedben!
Miért? Mert ezek a legkönnyebben számolható költségek, és ha ezért itt kérdést teszel fel, háááátt....
Feltételzem nem a kecsap és mustár árak érdekeltek :)
Azt miért nem irod le mit árulnál, mozgó vagy fix stb.stb.?
De segitek
Vehetsz ilyet is :)
vagy ilyet
Nagyságrendi különbségek.
Ha üzeletet bérelsz, csak körbenézel mit mennyiért adnak ki, vagy el, ha meg is vennéd.
Az sem mindegy mit akarsz árulni, sütni, főzni.
Saját tapasztalat, merthogy bedolgoztam pár büfé helyiség épitésében
3-10millió ha szépen fel van újitva és berendezve a helyiség. Ez utóbbi egy igen extra kinézetű büfé volt de nem nagyobb 40m2-nél
Nem mindegy hogy rozsdasmentes anyagbol vannak a polcok, vagy Dexion bontott anyag
Kiadó, átadó pultok íves, extra kialakitás vagy egy deszka lefestve
És még sorolhatnék sok mindent
Komálósnak volt büféje egy nagycsarnokban. Éppenhogycsak vegetált, aztán be is zárta avgy 2 év után
Az emlitett 10millás büfé helyiségében már a harmadik tulaj van akit én ismertem.
Egy darabig ment, aztán feladták, pedig igen forgalmas Bp. belvárosi helyen van
Ezért ködösitett minden büfés, mert nem adható jó válasz rá
:))
Szerintem ennek nyomós oka van!
Nincs miért csodálkozni ezen.
Valamennyire tisztában vagyok vele, hogy milyen ellenőrzés/papírmunka/indulási költségek/felfutási időszakkal kell szembe nézni, annak is utána jártam, hogy kb. milyen kiadások várhatóak, de sajnos egyenes választ nem kaptam arra, hogy számszakilag milyenek nagyságúak ezek a kiadások.
Kérdeztem 2 büfést, de mindketten csak ködösítettek...
Gondoltam, hátha ismeretlenül, itt el meri mondani egy gyakorló büfés ezeket... :-)
Piackutatást végeztél már?
Hol lennének vevők?
"Honnan tudhatom, hogy van-e kereslet a termékemre vagy szolgáltatásomra?
A szájhagyomány szerint a vállalkozás beindulását nagyjából 1 évre lehet tenni. Vagyis nagyjából 1 év múlva derülhet ki, hogy jól lőttük-e be a piacot, a szolgáltatást."
Egyetértek.
Megtoldva azzal, hogy egy büfé üzemeltetése nemcsak kötelező kiadásokkal jár, hanem állandó egészségügyi /élelmiszerbiztonsági ellenőrzés lehetőségével, aminek megfelelni nem biztos, hogy egyszerű.
Büfé nyitást tervezek, de nem tudom, hogy érdemes-e belevágni figyelembe véve a nagy bekerülési költséget...
Ezért szeretnék utána járni annak, hogy milyen kötelező kiadásokra számítsak, ami a rezsin és az adón-járulékokon felül jelentkezhet.
Milyen forgalomnál éri meg egyáltalán belevágni a dologba?
További ajánlott fórumok:
- Szolárium üzemeltetésére milyen előírások vonatkoznak jelenleg? Ki ellenőriz, és mit?
- Milyen engedélyekre lenne szükségem egy webcukrászda üzemeltetéséhez, ha a termékeket magam kívánom előállítani?
- Számítógépes szoft. üzemeltető+alapfokú 2 nyelvű C tipusú nyelvizsga tanfolyamra milyen felvételi kérdések lehetnek?
- Egy ajándékbolt megnyitásához és üzemeltetéséhez milyen feltételek szükségesek?
- Ha szoláriumot szeretnék üzemeltetni, ahhoz milyen engedélyek kellenek?
- Valaki tudja mennyiért lehet mindennel együtt megcsinálni és aztán havonta mennyibe kerül egy webáruház üzemeltetése?