Budapestről a Balaton mellé költözni (beszélgetés)
Sziasztok!
Többen kértétek, hogy számoljak be, hogy mire jutottam, így most megteszem, hátha még olvassa valaki:). Életem legszebb időszaka volt az a közel egy év, amit a Balatonnál tölthettem, de újból Budapesten lakom. Nagyon hiányoztak a barátaim és a munkahelyi pörgés, illetve egy év után rá kellett jönnöm, hogy 35 évesen már nem olyan könnyű egy eléggé más környezetben egyedül új életet kezdeni, így visszajöttem. Azóta is visszajárok a kollégágkhoz, azóta is köszönnek a helyi Sparban és a piacon az eladók, stb:), de már nem oda tartozom.
És az összes városi sznobot szeretném megnyugtatni, hogy a vidéki élet nem unalmas, nagyszerű emberek élnek arrafelé is, csakúgy mint egy nagyvárosban, mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki a vidéki életet pár hónapra, mert van mit tanulnunk az ott élőktől...
Nekem gyerekkorom óta a kedvenc városom Balatonfüred. Mindig ott nyaraltunk és a párommal is minden évben megyünk. Pont idén beszélgettünk róla, hogy jó lenne odaköltözni, kicsit már utána is néztünk, hogy milyen munkalehetőségünk lenne, de azért még komolyabban nem foglalkoztunk a témával, mert egyenlőre csak úgy tudnánk költözni, ha az itteni lakásunk eladnánk, de azt meg nem szeretnénk. Így meg kb. fél lakásra valónk van és mivel hitelt semmiképp sem vennénk fel, még várat magára a dolog.
Felmerült az is, hogy "próbaidőre" én odaköltöznék egyedül is, csak az a baj, hogy a közlekedés Budapestre nem a legjobb. Nem tudnék onnan járni dolgozni, pedig bevállalnám a sok órás utazás ellenére is.
Na majd egyszer, mert addig úgysem nyugszom. :)
Egyébként nem áll meg az élet télen, bármilyen fura ott is élnek emberek, akik ki is mozdulnak a házukból, élik az életüket. Nyilván a nyári nyüzsgés után csendesnek tűnik a téli időszak. Ősszel meg a Balaton mentén sok helyen vannak jó kis szüreti mulatságok.
Szia!
Hova költöztél, kis faluba vagy nagyobb helyre? Azért ilyen szempontból óriási különbségek lehetnek...
Sziasztok!
Áprilisban, egyedülálló 34 éves lányként Budapestről a Balaton mellé költöztem. Sokan nem értették a döntésemet és még többen irigyelltek...:) Azóta eltelt már néhány hónap, még mindig hiányzik pár dolog, de nem bántam meg a döntésemet.
Szívesen meghallgatnám, megismerném más ex budapesti élményeit, tapasztalatait is, remélem nem én vagyok az egyetlen "pesti elvándorló" a környéken:)
További ajánlott fórumok:
- Debrecenből jöttem Budapestre, de nem tudom megszokni ezt a zajt és a koszt. Ti hogy szoktátok meg?
- A MAGYAR TENGER-Balaton mellett lakók, és akik szeretik
- Érdemes Budapestre költözni Németországból?
- Balaton mellé megyünk nyaralni, de szeretnénk 1-2 napot kirándulni.Mit ajánlotok?
- Ideális választás lehet a Balatonhoz költözni, ha légúti vagy asztmás problémák vannak? Balatoniak segítsetek
- 4 éves és 1.5 éves gyerekeket hogy vinnéd be a Balatonba? Karúszó, mellény, úszógumi? Északi part hamar mélyűl a víz.