Brokkolis csirkém recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
910 kcal
1 közepes fej brokkoli (500g)
egy egész csirkemell filé (400g-500g)
2 tojás
1 bögre natúr joghurt
2 ek. (olíva)olaj
só, ételízesítő, ízlés szerint bors és egyéb
A Brokkolis csirkém elkészítési módja:
A brokkolit rózsáira bontva felteszem forró, jó sós vízben főni. Közben apróra vágom a csirkét,előveszek egy nagyobb serpenyőt (pl. wok-ot) és kevéske olajon elkezdem sütni. Amíg át nem sül szépen, a 2 tojást és a joghurtot homogén állapotúvá keverem egy villa segítségével, és teszek bele 1-2 táskanál ételízesítőt (ki mennyire szereti sósan a kaját) Ha megpuhult a hús, és a brokkoli is nagyjából, leöntöm a vizet a brokkoliról, és ráborítom a husira. 2-3 percig összesütöm őket, de vigyázni kell a kavarással, mert nagyon könynen cafatokra bomlik a brokkoli, az úgy már nem olyan szép látvány... Ezután ráöntöm egyenletesen a joghurtos tojást, összekavarom picit, jól összerottyantom, és már kész is!
(kép a naplómban 12.15-én)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 6a98b3b9fa, 2009. dec. 15. 15:21
A brokkolis csirkém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.