Brokkolifasírt pirított magvakkal recept
A Brokkolifasírt pirított magvakkal hozzávalói:1 közepes db brokkoli
2 db tojás
4 ek zabpehely
2 ek zsemlemorzsa
1 ek szezámmag
2 ek tökmag
2 ek napraforgómag
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
Sütéséhez:
0.5 dl olívaolaj
A Brokkolifasírt pirított magvakkal elkészítési módja:
Brokkolifasírt összeállításához: A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. A különböző magvakat száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. A brokkolirózsákat késes robotgépbe helyezzük, és összedaraboljuk. (Én nem szoktam teljesen homogénre darabosítani, szeretem amikor látszódik a szép zöld színe.) Egy tálban összekeverjük a brokkolit, a felaprított petrezselyemzöldet, a tojást, a zabpelyhet és a pirított magvakat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amivel a kívánt (formázható) állagot el nem érjük. Sütéséhez: Kis korongokat formázunk a masszából, és kevés olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. aug. 29. 20:05
A brokkolifasírt pirított magvakkal elkészítési módja és hozzávalói.