Brassói recept
A Brassói hozzávalói:60 dkg sertés karaj
1 dl olaj
2 fej közepes vöröshagyma
1 fej fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
só
fél dl fehér bor.
A Brassói elkészítési módja:
Elkészítése: A húst kb. 1 cm-es kockákra vágom, a finomra aprított vöröshagymát olajon üvegesre pirítom. Hozzáteszem a húst, és a zúzott fokhagyma felét. Amikor a hús már a pirítástól megfehéredett alá öntök egy kis vizet (maximum fél dl-t), sózom, borsozom. Fedő alatt puhára párolom. Ha a víz elpárolgott, fél dl bort öntök alá. Hozzáadom a zúzott fokhagyma másik felét. A húst készre sütöm. Köret: Apró kockákra vágott, olajban sült burgonya. A kész húst és a sült burgonyát összekeverem, és 2 percig együtt pirítom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cintia2005, 2007. nov. 30. 14:13
A brassói elkészítési módja és hozzávalói.