Boros almatorta recept
A Boros almatorta hozzávalói:Tésztához
125 g Rama margarin
125 g cukor
250 g liszt
1 tojás
Töltelék
1 kg alma felszeletelve
1 cs. vaníliás cukor
7,5 dl bor
2 cs. vaníliás puding
250 g cukor
Tetejére
2 dl tejszínhab
A Boros almatorta elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összemorzsolom-gyúrom, kinyújtom, és egy kapcsos tortaformát kibélelek vele. A szeletelt almát nyersen a tésztára teszem. A pudingokat a borral, cukorral megfőzöm és az almára öntöm. Közepesen meleg sütőben (175 °C), kb. 45 percig sütöm. Tejszínhabot adok hozzá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. márc. 18. 15:06
A boros almatorta elkészítési módja és hozzávalói.