Milyen üzletet érdemes nyitni? (tudásbázis)
És ez nem jól megy?
Ha értesz a kreatívkodáshoz, lehet programot szervezni az üzletbe. Helyben meg lehet venni a hozzávalókat. :)
Úgy láttam, te már 2010 óta akarsz üzletet nyitni, hááát nem is tudom, hogy érdemes-e, ha eddig még nem sikerült...
Tanultál is érte, vagy csak ezt szeretnéd tenni?
Ami fontos: mihez értesz?
Van vállalkozói tapaztalatod?
Esetleg kerékpár bolt/szervíz. Vagy "futó" bolt.
Pékségek, cukrászdák/fagyizók szoktak még viszonylag jól menni egymás közelében is.
Akkor ezek mind kilőve.
Cukrászda, fagyizó pl., ha még nincs.
Mármint Budapest Belvárosában?
Felmérném mi van a környéken, és mi az, ami hiányzik. Itt, ismeretek hiányában nem lehet ötleteket adni szerintem.
Bocs, de azért menjek el valahová, hogy beüljek egy sarokba fülessel és egyem az otthonról hozott sütimet és közben idegenek ugyanezt teszik?:)
Mond, hogy nem jól értettem:D
Ennyi olvasás mellett nekem nem lett volna időm a kapcsolataimra, családra, egyetemre, munkára.
Igaz, az első munkahelyemen unalmamban sokat olvastam, de akkor is már szakmai könyveket.
Ma már az emberek tudatosan nem vesznek nyomtatott könyvet, sajtót. Minek? Csak a helyet foglalják a lakásban.
Volt a városunkban egy csaj, munkanélküli lett. Kibérelt egy garázst, beindította az antikvárt azzal, hogy bizományba vette át értékesítésre a könyveket. Aztán pár hónap múlva már ceruzát-radírt, iskolai füzeteket is árult.
Nem sokkal később nem csak használt könyveket, újakat is. Szépen felfejlődött, majd valami családi okból eladta az egészet, az új tulaj is folytatta ugyanígy egy db-ig. Pár év óta a használt könyveket már nem veszi be, csak az újak értékesítésével foglalkozik.
Most nem régóta van egy másik antikvár, de leginkább csak szakácskönyvek és régi képes folyóiratok vannak nála. És még mellette kávét főz. Szerintem ez miatt többen mennek be hozzá, mint könyv miatt. :))
Szinte egész életemben "könyvmoly" voltam. Kezdve az afrikai útleírásoktól (Széchenyi Zsigmond és társai) az egyiptomi, maja-azték-inka birodalom régészeti feltárásai, majd jöttek a magyar klasszikusok, utána a különböző életregények (Munkácsy, Paganini, stb.) és a nemzetközi klasszikusok (Hamingway és társai).
Persze kiolvastam közben közel 200 db. Rejtő-könyvet is, és a rendszerváltás után beözönlő Édesvíz-könyveket, és közben 2x is!!! elejétől végig a Bibliát. Tudni akartam, mi van benne, hogy 2000 év óta több millió ember olvassa, kántálja, dicsőíti????
Aztán még elkalandoztam a többi istenhit megismerése felé, csak úgy, hogy legalább azt tudjam, mi a különbség közöttük??
Ma már leginkább csak a net-en olvasok, a könyvekhez már nincs türelmem, és persze a szemem sem a régi már.
Már ahol.
Hatvan belvárosában pl. egy antikvárium sincs.
A kozmetika, fodrászat jó ötlet lehet, ahová bérlőként bejárnak dolgozni. Sok üzlet úgy működik, hogy délelőtt Gizike, délután Zsuzsika van bent az üzletben és bérleti díjat fizetnek. A bútorzatot viszont a bérbeadó építteti, veszi meg.
Ha Bp. belvárosáról beszélünk, akkor ott igény is lenne rá. Sok a hivatal, a bank, ahonnan átugranának a nők, vagy munka után oda térnének be.
1. Herbária-szerű drogéria, gyógynövényes, kencés.
2.Fagyizó sütiző ahol cukormentes, tejmentes áru is van.
3. Fodrászat akár bérbe is
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen boltot érdemes nyitni?
- Szerintetek milyen üzletet érné meg nyitni valamelyik nagyobb városban?
- Kisvárosban milyen üzletet érdemes nyitni?
- Fodrász üzletet szeretnék nyitni, tud nekem valaki segíteni, hogyan kezdjek hozzá?
- Ahhoz hogy egy turiüzletet megnyissak magánvállalkozásban, ahhoz milyen szakmák kellenek? Vagy az csak Kft ill Bt. megnyitásakor kell?
- Szerintetek érdemes egy üzletet átvenni?