Boltban az új dolgozók mennyi idő után kapnak munkaruhát? (tudásbázis)
Kereskedelemben kötelező kiadni a szünetet(papíron),és azt le is kell dolgozni.Igen, ahogy írtad úgy van 12.30ig tart a munkaidőd.
Munkaruhát is azonnal kell ha felvettek,
ez csak akkor változhat ha a központból késve érkezik így 2 hét max szerintem.
A munkaruhát kérdezze meg, nem hiszem, hogy leharapnák érte a fejét!
Amúgy ez a mi cégünknél védőruha kategóriába esik, ami kötelező! És a dolgozó az első munkanapján meg is kapja.
Az ebédidőt nekünk le kell dolgozni, nálunk 8 órás munkakörben 20 perc, tehát 8 óra 20 percet vagyunk itt, és a munkalapon is így szerepel, 12 órásnál pedig fél óra.
Teljesen világos!:)
A másik kérdésem az ebédidő kérdése. Én úgy tudom, hogy a fizetett ebédidő fogalma létező dolog.
De azt most kötelező ledolgozni? Vagy hogy van ez?
Tehát pl. 6 órás munkaidő esetében 6-12-ig tart a munkaidő, akkor 12:30-ig kell ott lenni?
lehet, hogy túl naívak a kérdéseim, de én egészen más területen dolgozok és ez soha sem volt nálam kérdés.
Persze, hogy kiküldték. Egy raktárosnak minimum kell megfelelő bakancs (acélbetétes), strapabíró munkaruha, kesztyű stb ami védi. Jön egy ellenőrzés százezrekre megvágja őket a munkaügyi felügyelőség.
Anyukám takarítók vezetőjeként dolgozik, ott csak a cipő ami speciális, de a legolcsóbb is 10 000. Képzelj el egy komplett mondjuk raktárosi felszerelésnek az összegét. Gondolom nem akarják/tudják kifizetni. Persze ez nem mentség.
Én is így gondolom. A fiam raktáros lett egy cégnél. Ma volt ellenőrzés náluk és kiküldték a raktárból, mert nem volt munkaruhája, matricás mellénye.Amikor elmentek visszamehetett és folytatta a munkát. De a főnök akkor sem azzal kezdte, hogy na akkor ekkor vagy akkor már neked is lesz, nem lesz gond!
Amikor gyakorlaton volt a Coop-nál, azonnal kapott mindent. Köpeny, sapka, kötény, ami kell.
Megmondom őszintén, hogy megalázónak tartom, hogy a saját munkaterületéről küldik ki, más hibája miatt és az még csak meg sem próbálja kibeszélni magát.
Bolti dolgozóktól kérdeznék.
Mennyi idő után kapnak az új dolgozók bolti munkaruhát? (Olyan cégről van szó, ahol van)
További ajánlott fórumok:
- Tesco dolgozók!
- Szerinted jól döntök, ha terhesen is tovább dolgozok?
- Kereskedelemben dolgozók! Melyik boltban a legjobb dolgozni? Úgy értem a légkör. Főnökség, kollégák, vezetőség.
- Egészségügyisek! Hol tudok Budapesten munkaruhát vásárolni? Használt és új egyaránt érdekel.
- Hotel munkaruha
- Dolgozott már valaki a Decathlonban? Milyen juttatások lehetnek eladóként? Az ott dolgozók kapnak kedvezményt a Decathlon-os termékekre?