Bolhariadó! Segítenétek? Mivel irtsuk ki őket? (tudásbázis)
Bevallom, hogy nekem újdonságot mondtál a bolhafészekkel kapcsolatban. 55 éve vannak macskáink, de még soha nem láttam bolhafészket!
Miért pánikolsz? Vegyél csepegtetőt a cica nyakára, és a gyerek cuccait rázd ki, mosd ki és az egész lakást alaposan porszívózd át, moss fel. Ennyi. A cicáról másnapra eltűnnek a bolhák! A takarítástól meg az egész lakásodból!
A cicára lehet kapni cseppet, amit a nyakánál kell rácseppenteni. A gyerekre nem megy, mert nem tud megkapaszkodni, esetleg egyet-kettőt csíp, de az a ruhájában vagy az ágyában lehet. Mindent rázz ki, pld. a fürdőkádba, mert ott látod, ha kiesik a bolha, és agyon tudod nyomni.
Pók nem lehet, ami összecsipkedte a gyereket?
Nyíregyházáról importáltunk bolhákat. Macskákat ott megfürdettük, és belénkjöttek. Ott befújtunk mindent, porszívóztunk, de párat hazahoztunk. Itt megtalálták a két legpuhább bőrű lényt: a cicát és a 10 hós lányomat. Hogyan, mivel írtsunk? Vegyszert nem merek a baba miatt használni. Hogyan írthatnánk ki ezeket?
Látni egyet sem láttam, csak a csípések bizonyítják létezésüket!
További ajánlott fórumok:
- Mit tudtok a zsír és ércsomókról, mivel lehetne visszaszorítani őket?
- 15 hónapos gyerekek anyukái, ti mivel kötitek le őket?
- Mitesszerek? Hogyan tüntessem el őket és mivel előzhetem meg a kialakulásukat?
- Szeplőket mivel lehet eltüntetni?
- Ti hogy és mivel festitek/szőkítitek otthon a hajatokat? Lehet aranyszőkéből hamvas szőkét csinálni?
- Ti mivel takartátok be az újszülött csecsemőtöket a kiságyban?